1. Kiš

Nalazi se na prvom mestu, jer osim jaja sadrži sastojke poput povrća, kao i ukusne šunke. Dok na primer, pečena jaja najčešće poslužujemo za doručak, kiš možete iskoristiti za bilo koji obrok u danu, a ukusan je i kad se ohladi.

2. Fritata

Samo je na korak od quichea, jer takođe ima puno raznih sastojaka koje možete kombinovati po želji, a dostojna je zamena za bilo koji obrok. Ako volite spanać, šunku, jaja i krompir, morate da probate ovaj recept jer se u njemu krije fantastična fritata.

3. Tvrdo kuvana jaja

Hranljiva i brzo gotova, tvrdo kuvana jaja idealna su ako želite smršati jer ne unosite dodatne kalorije, a dobijate hranljive sastojke.

4. Jaje na hlebu

Topli hleb sa jajetom na vrhu uz povrće ili začine, mnogima je idealan doručak, posebno vikendom, kada ne moraju da žure na posao.

5. Kajgana

Ovaj način pripreme jaja nezamenjiv je u mnogim domovima i izuzetno ukusan, a zahteva jako malo vašeg vremena i truda.

6. Poširana jaja

Pravilno poširano jaje donosi eksploziju ukusa. Mnogi ga izbegavaju na taj način, jer se boje da neće uspeti. Ali to zaista nije teško ako znate nekoliko važnih trikova.

7. Meko kuvana jaja

Pa ko bi odoleo toplom i mekom žumancetu koji se savršeno slaže sa svežim hlebom? Meko kuvana jaja nezamenjiva su u mnogim situacijama, pa čak i kad smo bolesni, pa moraju da budu na listi najboljih ideja za pripremu jaja.

8. Omlet

Idealno je jelo od jaja jer u njega tek možete staviti šta god poželite, a dok je sredina mekana i pahuljasta, rubovi su neodoljivo hrskavi. Kombinacije mogu da budu razne, pa pustite mašti na volju.

9. Pečena jaja

Jednostavna varijanta o kojoj ne treba previše pričati. Sve se svodi na savršenstvo sa mekanim žumancetom, a kada tome dodate neke delikatese poput slanine, nije vam potrebno baš ništa drugo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.