Ako vam se jede i pita sa mesom i gibanica sa sirom, ovaj recept rešiće taj problem!
Prelepo, foto: Bakina kuhinja
29.02.2020.|11:00
Podeli:
Potrebno:
500 gr tankih gotovih kora
300 gr mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
malo belog luka
malo aleve paprike
mleveni biber
ulja
150 sira
3 jaja
100 ml mleka
200 ml jogurta
malo praška za peciva
malo kisele vode
Priprema:
Na ulju propržiti sitno seckan crni lik, dodati mleveno meso i malo belog luka, soli bibera i jedno belance. Sve izmešati. U sir dodati žumance i izmešati.. Tepsiju podmazati pa staviti prvu koru preko cele tepsije da predje preko ivica
Tri kore malo premazati uljem pa je zgužvati u harmoniku pa je stavite preko donje kore koju ste obložili tepsiju.
Poprskajte malo sa kiselom vodom pa na jednu stranu stavite meso a na drugu po dužini sir.
Ponovo zgužvajte kore malo pouljite i poprskajte kiselom vodom i ponovite sa mlevenim mesom i sirom prekrite.
Tako do utroška kora.
Na kraju pokrite sa dve prazne kore koje ste malo premazali ulje. Posecite na kocke givanicu. Umutite 2 jaja, dodajte mleko i jogurt i pecivo i prelite gibanicu.
Pecute na 200 stepeni C oko sat vremena. Kad se malo prohladi uživajte u sjajnom ukusu uz čašu jogurta.
Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja,
stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.
Treća sezona "MasterChefa Srbija" bliži se kraju i uskoro dobijamo pet najboljih i onih koji su ozbiljni kandidati za laskavu titulu "MasterChefa Srbija", ali i nagradu od 50 hiljada evra.
Ovog utorka, 17. juna, Vodolije su rešene da isteraju nešto do kraja, dok će Škorpijama biti teško da procene da li je osoba sa kojom danas doleze u kontakt iskrena ili ne!