Da li ste ikada probali POSNI BUREK? Mekan je i sočan, i posle njega sigurno nećete ostati gladni!

Ako obožavate burek, ova posna varijanta će vam se posebno dopasti, a odličan je izbor i tokom Uskršnjeg posta!

Izvor: Glossy  |  
Ilustracija Foto: Mironov Vladimir/Shutterstock
Ilustracija Foto: Mironov Vladimir/Shutterstock
.

Uskršnji post uveliko je počeo i trajaće do 15 aprila. U pitanju je najstroži i najduži od četiri velika posta u pravoslavlju. Najvećim delom, on se drži "na vodi", uz retke dane kada je dopušten post na ulju.

Ukoliko tragate za kvalitetnim receptom za pecivo na ulju za ove dane ili planirate ceo post da držite na ulju jer vam je post na vodi pretežak, obavezno probajte ovu sočnu pitu.

Sastojci:

Za pitu

  • pakovanje tankih kora za pitu
  • pakovanje šampinjona
  • 2 glavice crnog luka srednje veličine
  • 2 krompira srednje veličine
  • 3 kašike ulja
  • so, biber i suvi začin po ukusu

Za premaz

  • 3 dl kisele vode
  • 1 dl ulja

Priprema

Iseckajte luk sitno, pa propržite na ulju. Posolite i nastavite da pržite još koji minut.

Tome dodajte dva rendana krompira, promešajte, pa ubacite sitno seckane šampinjone. Sipajte po ukusu biber i kašičicu suvog začina, promešajte.

Pomešajte kiselu vodu i ulje.

Podmažite pleh, stavite dve kore na dno

Obavezno premažite svaku koru.

Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni najmanje pola sata.