Nutricionistkinja otkrila NEOBIČAN SASTOJAK uz koji pečeni krompir uvek ispadne HRSKAV i UKUSAN

Nutricionista Laura Ford iz Melburna je na društvenim mrežama podelila trik kako napraviti hrskavi i ukusni pečeni krompir uz pomoć neobičnog sastojka.

hrskavi krompiri, foto: Kolpakova Svetlana/Shutterstock
hrskavi krompiri, foto: Kolpakova Svetlana/Shutterstock
.

Reč je o medu!

"Ovaj pečeni krompir izazvaće vam pravu zavisnost. Savršena ravnoteža slatkog i slanog sa hrskavim krajevima. Jednostavno nećete moći da prestanete da ga jedete", napisala je Laura u svojoj objavi.

Sastojci:

2 kg crvenog krompira

2 kašike maslinovog ulja

50 g maslaca

Višenamenski začin

So i biber

1 – 2 kašike meda, Laura koristi 1,5 kao savršenu mjeru

Priprema

Sipajte vodu u lonac i dodajte krompir. Krompir kuvajte 4-5 minuta dok ne omekša, ali ne mora biti gotov. Dok se krompir kuva, zagrejte rernu na 200 stepeni Celzijusa.

Stavite maslinovo ulje i maslac na papir u posudi za pečenje i stavite peći na 2 minute dok se maslac ne otopi, prenosi tuzlanski.ba.

Dodajte oceđeni krompir i pomešajte ga s uljem. Začinite višenamenskim začinima, stavite so i biber. Pazite da se krompir ravnomerno rasporedi i da se ne preklapa.

Pecite 30 minuta, a zatim okrenite i pecite dodatnih 25-30 minuta dok ne postane hrskav. Prelijte med preko krompira dok je vruć i ukrasite svežom majčinom dušicom. Uživajte!