TRIKOVI ZA PRANJE VEŠA! Ako vam je ponestalo praška ili deterdženta za odeću, iskoristite OVE SASTOJKE koje imate kod kuće

Ako slučajno shvatite u poslednjem trenutku da vam je ponestalo praška za veš ili deterdženta, nemojte da paničite! Rešenje vam se nalazi ispred nosa!

Izvor: Glossy  |  
Ilustracija Foto: Rocksweeper/Shutterstock
Ilustracija Foto: Rocksweeper/Shutterstock
.

Možete se poslužiti nekim od ovih SOS trikova za efikasno pranje.

Mešavina sode bikarbone i sirćeta

Ovaj spoj često se preporučuje za čišćenje i pranje mnogih površina u domaćinstvu, i to ne bez razloga.

Mešavina sode bikarbone i alkoholnog sirćeta vrlo je efikasna i znatno bezbednija varijanta od teških hemikalija za održavanje higijene.

Potrebno je samo da sipate pola šolje sode bikarbone pre pranja, a zatim kad pokrenete ciklus za ispiranje sipate pola šolje sirćeta, čime dobijate i prirodni omekšivač.

Mešavina sode bikarbone i limunovog soka

Ako nemate alkoholno sirće, ali imate limun u kući – nemate problem.

Postupite sa limunovim sokom isto kao u prethodnom slučaju, s tim što možete najpre utrljati malo limuna po tvrdokornim flekama za još bolji rezultat i temeljnije pranje.

Tečnost za pranje sudova

Deterdženti za sudove mogu da se koriste za pranje veša koji ne zahteva negu posebnu negu, poput obojenog.

Da biste izbegli previše pene i mehurića u mašini, sipajte deterdžent pomešan s malo vode u bocu s prskalicom, pa poprskajte veš u bubnju. Ne treba vam čak ni velika količina – dovoljno je manje od čepa!

Da biste bili sigurni da će se dobro isprati, sipajte sirće pred ciklus za ispiranje.

Šampon

Isto kao i tečnosti za pranje posuđa, šampon je efikasan u pranju šarenog veša, ali takođe je važno voditi računa na činjenicu da on previše peni.

Zato sipajte vrlo malu količinu i obavezno dodajte alkoholno sirće kao prirodni omekšivač i dodatnu pomoć pri ispiranju.