Stručnjak napominje: Ovo je jedini program na VEŠ MAŠINI koji trebate koristite! Da li se slažete?

Patrik Ričardson, poznat po nadimku "The Laundry Evangelist", otkrio je da zaista postoji samo jedan program koji bi trebalo da koristite na svojoj mašini za veš.

Izvor: Net.hr  |  
Foto: Krasula/Shutterstock
Foto: Krasula/Shutterstock
.

Mnogi ljudi ne znaju kada bi trebalo da svoj veš peru na „osetljivom“ programu, „ručnom pranju“, da li je denim program bolji od „normalnog“ programa, itd. Sa toliko opcija, može biti teško zna šta da izabere i kada, piše Buzzfeed.

„Koristim samo ‘ekspres’ program. Dovoljno je dugačak da vam odeća bude čista, ali dovoljno kratak da ne izazove nikakvu štetu,“ rekao je nedavno Ričardson u podkastu „Da li radim pogrešno?“.

Voditelji su insistirali da im kaže kojom prilikom bi mogao da se opredeli za neki drugi program, ali je Ričardson naglasio: „Kao što sam rekao – uvek brzi program!“.

Studije koje je Ričardson sproveo dok je pisao svoju knjigu "Laundry Love", pokazali su da će prljav veš, čak i pelene, biti potpuno čisti i dezinfikovani korištenjem "ekspresnog" programa, koji takođe ima i naziv "brzo pranje" ili "pranje od 30 minuta" na nekim mašinama za veš.

Izbor dužeg programa uzrokuje više habanja, odeće, peškira i posteljine, što znači da ćete ranije morati da ih zamenite novim, a da ne spominjemo svu vodu i energiju koju bespotrebno trošite.