Medicinska sestra iz Pančeva PORODILA ženu "PREKO TELEFONA": Pokazivala sam smirenost, ali sam osećala nelagodu

Rad u hitnoj pomoći nosi brojne izazove, a jedna takva fantastična priča stigla nam je iz Pančeva. Medicinska sestra Biljana Pašalić je pomogla trudnici da se porodi "preko telefona", dajući joj jasne instrukcije. Biljana je tada još jednom iskusila težinu svog posla, a gostujući u emisiji "150 minuta" priznala je da joj nije bilo svejedno i da je osećala nelagodu.

Foto: Prva TV Printscreen
Foto: Prva TV Printscreen
.

"To je bilo nešto pre ponoći. Dobili smo poziv da se žena porađa. Već u sledećem trenutku dobijam podatak da se bebici vidi glava i da je porođaj krenuo. Naravno, ekipa hitne pomoći je odmah krenula na poziv jer su dobili podatak da je ženi pukao vodenjak. Ali pošto se žena nalazila u nenaseljenom mestu u Pančevu, kolege nisu mogle odmah da dođu", priseća se medicinska sestra.

"Znate, vi u tom trenutku nemate vremena. Porođaj se završio nakon što je ekipa hitne pomoći došla, a ja sam sve vreme zahtevala smirenost, prvo od sebe, pa onda od žene preko telefona. Ja jesam pokazivala smirenost, ali sam osećala određenu vrstu nelagodnost", kaže Biljana, te dodaje da se u ovakvim situacijama problem mora objasniti konkretnim, kratkim i jasnim činjenicama.

Ko je izveo sam čin porođaja u domu, kako na ovu situaciju gleda Biljana Pašalić, kao i ostale detalje o porođaju, saznajte u prilogu u nastavku: