Tradicionalista

Prepoznaćate ga po udobnosti kojom odiše njegov životni kutak, smirenim bojama i klasičnom nameštaju. Prednost daje praktičnim stvarima i onima koji imaju vrednost zbog materijala ili istorije, često posećuju antikvarnice. Voli nameštaj od punog drveta, a od detalja porodične fotografije u ukrasnom ramu, draperije, rustične lustere, stone i zidne lampe. Najprijatnije se oseća okružen pastelnim nijansama, zato dom odiše bež, braon, belom, terakota i nežno zelenom bojom. Vrlo im je bitno da imaju prostran dnevni boravak i veliku garnituru za sedenje, jer vole da u svom domu ugoste brojne prijatelje.

Buntovnik

Odmah ćete ga prepoznati po neobičnom domu, nameštaju i detaljima, kao i neočekivanim rešenjima u prostoru. Voli da eksperimentiše, sakuplja razne sitnice, posebno suvenire sa putovanja, a potom uklapa u celinu koja je samo njemu harmonična. Nikada ne prati trendove u uređenju, najviše mu odgovara mešavina stilova. Voli sve što je neobično, od materijala metal, plastiku, papir pre nego drvo, a boje su mu inspiracija zato su uvek jarke. Svaka stvar u domu buntovnika ima svoju priču i privlači poglede. Najviše ga inspiriše uređenje kupatila, terase i hodnika, baš zato što im većina ljudi posvećuje manje pažnje nego ostalim prostorijama u domu.

Romantik

Romantična duša, bilo da je muškarac ili žena, najviše pažnje u domu posvećuje spavaćoj sobi, kuhinji i kupatilu jer tu i najviše boravi. To su mu oaze mira zato odišu brojnim sitnicama koje ga podsećaju na lepe trenutke u prošlosti, ljubav i sreću. Žene češće pripadaju ovom tipu nego muškarci, one forsiraju u uređenju crvenu i roze boju, srca, cvetne motive, tufne, razne dekorativne predmete i nežne tkanine. Muški romantik čuva stare gramofonske ploče, omiljeno ćebe iz detinjstva i sitnice koje ga podsećaju na bivše i sadašnje ljubavi.

Moderan

Uvek zna šta je u trendu i dom prilagođava tome, tako da deluje kao izlog prodavnice nameštaja. Sve je u savršenom redu sa izvesnom dozom luksuza, voli minimalistički stil. Od boja se ograničava na 2,3 nijanse kojima oprema sve prostorije tako da čine harmoničnu celinu, najčešća osnova je bela, crna, srebrna i u detaljima crvena, jarko narandžasta ili ljubičasta. Ne voli suvenire i dekorativne sitnice u kući, kao ni kitnjaste dezene i oblike. Bira nameštaj čistih linija od modernih materijala, štofa i prave ili eko kože. Na prozorima nema zavese, ali zato ima posebnu inspiraciju za zidove koje ukrašava tapetama, grafitima, policama...

Izvor: Novosti

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.