Oprečne tvrdnje - Majka: „Moje dete nije pregledano“, Načelnica: „Pregled deteta je obavljen“

Društvene mreže gorele su prethodnih dana zbog snimka koji je napravila majka, u lekarskoj ordinaciji u Domu zdravlja Kragujevac, tvrdeći da izabrana doktorka odbija da pregleda njeno dete. Šta se sve zaista dešavalo, šta su činjenice, kako su se razvijali događaji, pokušavali su da utvrde Jovana Joksimović i Srđan Predojević u jutarnjem programu.

.

Na njihov poziv odazvale su se obe strane, pre svega majka devojčice Violeta Cvetković, načelnica Doma zdravlja u Kragujevcu Jasmina Ivošević, a o slučaju su govorili i gosti ui studiju advokat Marina Mijatović i direktor Lekarske komore Srbije Milan Dimić.

Nakon snimka koji je pušten direktno u program, majka Violeta se prva uključila i objasnila da njeno dete nije običnan pacijent, budući da ima epilepsiju. „Moja reakcija nije bila tek tako ničim izazvana“, rekla je majka objašnjavajući šta je izazvalo njen revolt.

I dok majka tvrdi da je njeno dete doktorka Nada Ilić odbila da pregleda zbog „toga jer je bila ljuta što više nije njen pacijent“, a da ona nije želela da njenu devojčicu pregleda drugi lekar zbog prethodnih loših iskustva, načelnica tvrdi da je doktor Čupić pregledao njeno dete, a da ne zna da li je doktorka Nada odbila da pregleda dete jer nije bila prisutna i da "taj deo nije videla".

Pogledajte žestoku diskusiju.