Mukama je kraj! Retrogradni Merkur traje do danas, a šta to zapravo znači?

Kada čujemo retrogradni Merkur već znamo da to sa sobom ne nosi pozitivnu simboliku. Ali šta to zapravo znači?

Foto: buradaki/Shutterstock
Foto: buradaki/Shutterstock
.

Merkur koji je "krenuo" retrogradno izašao iz svoje putanje 2. oktobra, a zvanično, danas 5. oktobra "mukama" dolazi kraj jer se konačno vraća u svoje prvobitno stanje.

Merkur upravlja komunikacijom, tako da je moguće da ste primetili različite tipove problema na poljima koja je zahtevaju.

Svakih nekoliko meseci ova planeta počinje da usporava. Za nas to konkretno znači da život postaje napetiji i da se aktivnosti ne kreću tako brzo kao pre. Ova 2022. godina donela je čak četiri retrogradna Merkura, a nakon ovog koji se završava sutra, ostaje nam još jedan za sam kraj godine, 29. decembar, piše Magazin.novosti.

Suprotno popularnom verovanju, retrogradnost takođe može da bude i vreme za razmišljanje što ne mora nužno da znači nešto loše. Ako shvatimo kako da kontrolišemo emocije sve možemo da iskoristimo i u svoju korist.

Šta je retrogradni Merkur?

Za razliku od onoga što zvuči, planeta Merkur se zapravo ne kreće unazad već se samo usporava. Merkur se obično kreće brže od Zemlje oko Sunca. Ali kada je Merkur retrogradan, on se kreće sporije od Zemlje.Ovo stvara optičku iluziju u kojoj mislimo da se Merkur kreće unazad.

Šta se dešava tokom retrogradnog Merkura?

Merkur vlada komunikacijama, putovanjima, vestima, informacijama, tračevima i tehnologijom. To znači da možemo da očekujemo slomove, lažne tračeve, pogrešne komunikacije, kvarove tehnologije, propuštene veze...