Horoskop otkriva koji LJUBIMAC ide najbolje uz vaš znak!

Koji kućni ljubimac je idealan za vaš horoskopski znak?

Izvor: Ženski magazin/V.R.  |  
Ilustracija; Foto: Dean Drobot/Shutterstock
Ilustracija; Foto: Dean Drobot/Shutterstock
.

Horoskop može da otkrije skoro sve, od toga kako da namestimo stan do toga kakve partnere treba da biramo. Ovaj put, zvezde su pokazale koji kućni ljubimac ide najbolje uz temperament i karakteristike našeg horoskopskog znaka.

Pronađite svoj znak i otkrijte u nastavku teksta koji ljubimac bi vam najbolje pravio društvo...

Ovan

Osobe koje su rođene pod ovim znakom su veliki radoholičari i skoro nikada ne miruju, čak i kada je vreme za odmor. Uz ovakav karakter odgovara ljubimac koji voli da trči i koji je pun energije. Verovatno ste već pogodili, ali je u pitanju pas. I to ne bilo koji, već treba da birate rasu psa koji je energičan i koji se ne zamara lako. Njega biste mogli povesti na trčanje, pešačenje, putovanja... I nikada vam neće biti dosadno, jer ćete uvek imati društvo vernog prijatelja.

Bik

Bikovi su kao i Ovnovi, radoholičari, s tim što vole i da uživaju u većini vremena. Bik takođe voli da bude stalno uz nekoga, ko će mu pružati ljubav i biti stalno tu. I za vas je idealan ljubimac pas, poput retrivera ili labradora - koji su po prirodi drželjubivi, veseli i mnogo vole svog vlasnika. Pored psa, mačka je isto idealan ljubimac, jer oko nje nema mnogo posla, a voli da se mazi po ceo dan.

Blizanci

Blizanci su oštroumni, inteligentni i stalno su u potrazi za novim izazovima. Teže da uvek nauče nešto novo, pa prema ovim osobinama, Blizancima bi najbolje došli kao ljubimci - papagaji. Za učenje papagaja da govori je potrebno malo više vremena i strpljenja, što ne pada teško ovom znaku.

Rak

Rakovi su osećajne osobe koje uvek žele da budu voljene i vole da pružaju ljubav svakome, kao i da se brine o nekome. Kako vole da budu većinu vremena kod kuće, mali glodari, poput hrčka, leminga ili degua će praviti super društvo mirnom i emotivnom Raku koji će većinu vremena moći da posveti ovim divnim životinjicama.

Lav

Lavovi koji vole da budu u centru pažnje i uvek gledaju da budu najbolji u svemu, uvek žele da imaju skuplje stvari, pa im nije teško da potroše malo više novca ni na životinju. Lavu odgovara ljubimac koji se ne viđa svakodnevno, a koji je istovremeno prelep. Izaberite mačku, poput Maine Coon-a, koja će svima oduzimati pogled, a koja će vam neizmerno pružati ljubav. Pored mačke, pas srednje veličine je isto sjajan ljubimac za Lava, koji će se moći hvaliti psom koji zna da radi nekoliko trikova.

Devica

Device su perfekcionisti koji vole da sve bude u redu i onako kako one žele - jer su ipak savršene. Ljubimci koji za sobom ostavljaju nered su veliko ne, pa u izbor ulaze manji psi koji se ne linjaju ili ribice koje pored toga što su super dekoracija za stan, mogu biti super društvo (reaguju na glas vlasnika, verovali ili ne).

Vaga

Osobe koje su u horoskopu Vage, vole da je sve estetski lepo - pa i kućni ljubimac kojeg žele da uzmu. Persijske mačke, Maine Coon ili Rusku plava su samo neke vrste mačaka koje su prelepe.

Škorpija

Škorpije su osobe koje vole da se svuda ističu, ali sa dozom mističnosti. Ovim stravstvenim osobama najbolje leže veliki psi, poput Nemačke doge ili simpatične mačke koje oduzimaju dah svojim izgledom. Takođe, uz tu mističnost Škorpije, slažu se i manji reptili, poput gekona.

Strelac

Avanturisti i ljudi slobodnog uma, vole da se upuštaju u spontana putovanja, pa im iz tog razloga treba ljubimac koji neće zahtevati mnogo brige i kome neće mnogo nedostajati vlasnik koji je većinu vremena odsutan. Ribice ili male kornjače su odličan izbor za ovakav tip osobe. Ako ipak želite da imate putnog druga, koji će uvek biti uz vas - manji pas je isto super izbor.

Jarac

Jarčevi su generalno nezavisni ljudi, koji vole da rade i da kvalitetno provode svoje vreme. Pošto traže ljubimca koji je isto toliko nezavisan, pas se ne slaže u taj izbor, ali je zato mačka odličan. Izaberite mačku koja pleni svojim izgledom, poput persijske ili bilo koje dugodlake mačke.

Vodolija

Vodolije su kreativne i pozitivno “lude” osobe koje vole stalno da eksperimentišu. Za njih su klasični ljubimci “dosadni” (iako ih mnogo voli), pa su im životinje poput gmizavaca i glodara i papagaja odličan izbor.

Ribe

Ribe su romantičari i nežne osobe kojima je potreban ljubimac koji je isto takav - nežan i koji voli da se mazi. Zato su za Ribe najbolji mali zečevi sa kojim se može lepo igrati, a isto tako i maziti i paziti na njega. Mačke su isto dobar izbor, jer vole da se maze, noću da greju i da vas predenjem opuštaju.