Ribe, srećan vam rođendan!

Da li ste Vi Riba? Ako ste rođeni između 19. februara i 20. marta, onda jeste, pa vam čestitamo rođendan. Ovaj horoskopski znak, koji veoma godi pripadnicama lepšeg pola, simbol altruizma i samoodricanja, zatvara zodijački krug. Otkrivamo vam još neke karakteristike Riba.

.

Razumevanje je najbolja reč koja opisuje pripadnike ovog znaka. Ribe kao druželjubive često se nađu u društvu veoma različitih ljudi. Njihova spremnost da daju sebe u emotivnom smislu uklapa se u celu sliku razumevanja drugih ljudi. Ribama je ugodno da budu podrška nekome. Pored toga što nisu predodređeni za vođe, njihovo prisustvo je važno u bilo kojoj stvari koje se prihvate.

Ribe su vodeni znak i kao takve odlikuju se empatičnošću i izraženim emocionalnim kapacitetom. Kao i rak i škorpija, osobe rođene u ovom znaku su često dublje nego ostali i teže da uzmu u obzir i neobjašnjive stvari koje život nosi kako bi se osećale srećno i ispunjeno.

Vladajuća planeta riba je Neptun koji upravlja snovima, psihom, metafizikom i kreativnošću. Zato su ribe intuitivnije i poseduju umetničke talente. Kako je Neptun povezan sa muzikom, ribe otkrivaju muzičke sklonosti u najranijim fazama života, ili ih usmeravaju ka poeziji.

Kako je riba simbol nekih religija i kako je povezana sa životnim ciklusom kao evolutivna osnova za razvoj kičmenjaka i ljudi. Ribe intuitivno imaju razumevanja za životne cikluse pa samim tim ostvaruju najbolju emotivnu vezu sa ostalim bićima.

Probelmatične telesne oblasti za ribu su stopala i imuni sistem. Potrebno je stalno štititi stopala da ne bi došlo do težih povreda, a kako je imuni sistem neizmerno važan kao štit od svih bolesti, ne treba posebno isticati koliko je važno, naročito za Ribe da se pozabave svojim imunitetom.

Kada su previše pripojene drugima, ribe mogu onemogućiti ili opteretiti razvoj događaja. Iako je ovaj znak poznat po mudrosti neretko je da riba nekom prerano ili preterano veruje, pa se veliki broj puta razočara. Pod uticajem Urana, riba ponekad preduzima ulogu mučenika, čak svojevoljno, kako bi pridobila pažnju. Ukoliko nauči da postavi zdrave granice, riba će se osećati udobno u "realnom" svetu.

Izvor: horoskopijus