Život

Šta brada i brkovi govore o vama?

Kaže se da odelo ne čini čoveka, ali da li bi isto moglo da se kaže i za bradu i brkove? Odgovor je - ne!
01.08.2014. - 11:37h

O muškarcima može mnogo toga da se sazna samo posmatrajući njihovu bradu ili brkove.

DVODNEVNA BRADA
Ovo je trenutno najpopularniji oblik brade i brkova jer niti je u pitanju prava brada, niti prisiljava muškarca da se brije svako jutro, a izgleda dobro na gotovo svim licima. Iako se možda ne čini tako, čak i dvodnevna brada zahteva održavanje. Ono što dvodnevni brada i brkovi govore o muškarcu je to da prati trendove.

BRKOVI
Sami brkovi nikad nisu bili idealan muški stil. Sedamdesetih su brkovi bez brade najčešće mogli da se vide u pornografskim filmovima. Bilo kako bilo, brkovi su izraz pobune i jasno kažu da muškarcu koji ih nosi nije važno šta drugi misle o njemu.

Kakvu bradu žene vole?

GUSTA, ALI ODRŽAVANA BRADA
Dokle god se brada redovno održava, izgleda dobro na svakom tipu muškarca. Oni koji imaju gustu bradu smatraju je delom svog identiteta. Jaka brada tumači se kao znak muževnosti, a muškarci koji je nose puni su tihog samopouzdanja i ne vole da se prave važni.

DIVLJA BRADA
Ovih dana se "divlje", neodržavane brade i brkovi mogu videti na studentima i slavnim osobama. U pitanju je pokazivanje testosterona na delu, a pravilo je – što više, to bolje. Divlja brada je izraz slobode i buntovnosti.

GOLOBRADOST
Trendovi u vezi sa bradom i brkovima se menjuju otprilike na svakih 20 godina tako da će se potpuno obrijane brade uskoro vratiti kao trend. Ono što potpuno obrijano lice govori o muškarcu je da ne voli da se izdvaja i voli klasičan izgled.

Izvor: Men's Health