Život

Kada treba staviti tačku na vezu?

Svi mi volimo da samo u vezi jer se osećamo posebno i gotovo da smo na sedmom nebu, ali zaboravljamo na drugu stranu medalje i retko se pitamo kada treba prekinuti vezu ukoliko nas ona prestane da nas ispunjava.
08.04.2014. - 10:58h

Kao devojka čula sam razne priče, a i sama sam iz mnogih veza izvukla veoma korisne poruke. Ukoliko se prepoznate u nekoj od pomenutih situacija, savetujem da se okrenete i prekinete taj odnos.

* Veoma je opasno kada osoba s kojom ste u vezi počne da vas udaljava od prijatelja i ljudi s kojima volite da provodite vreme. Prijatelji su prisutni u vašem svetu mnogo pre dečka i on bi trebalo to da shvati. Ukoliko navaljuje i pritiska vas da izbacite prijatelje iz svog života, znajte da je osoba koju bi trebalo izbaciti - vaš dečko.

* Malo ga ima, malo ga nema, šalje vam poruke pune lepih misli i reči, a nakon toga ponovo nestane. Nema ga kad god vam je potreban, a vi nebrojano dana i večeri provodite zagledane u svoj mobilni telefon ili monitor kompjutera. Takav čovek ne treba da ima mesto u bilo čijem srcu jer nije pouzdan, odgovoran i nije mu dovoljno stalo do vas. Takav odnos izaziva samo patnju, a nema nikakvu perspektivu.

* Dečko koji se neprestano hvali svojim ljubavnim podvizima, brojem kombinacija, devojaka, poljubaca prosto nije "Mr. Right". Ne postoji način da se uverite da sve to neće uraditi vama, a svakako ne biste volele da budete jedna od mnogih u njegovom ljubavnom životu. Takve osobe se retko menjaju, zaljubljeni su samo u sebe i žive za divljenje drugih. Vi tu prosto nemate šta da tražite.

* Kada vas nagovara da uradite ono što ne želite i ne razume odbijanje, svakako ga odstranite iz svog života. Poenta svake veze jeste poštovanje i razumevanje, a ako toga nem, ne postoji razlog da ostajete u takvom odnosu. Svakako je bolje da patite nekoliko dana i da se same uverite da ta osoba nije za vas, nego da učinite nešto preko svoje volje i kajate se celog života.