Život

Šta žene odbija na muškarcima?

Žene na muškarcima ne vole lažni ten, pantalone do članaka, minđuše u ušima. I jedni i drugi idu toliko daleko da su čak spremni da ostave partnera zbog užasnog stila odevanja.
25.12.2013. - 12:54h

Žene još na muškarcima ne vole da vide ružičaste farmerke, ženske šalove i lažni ten. Zanimljivo je kako bi manje od polovine žena pristalo izaći s loše obučenim muškarcem. 
S druge strane, muškarci kad je žensko odevanje u pitanju nemaju baš puno dilema. Većina ih, naime, voli prirodan izgled, a lako će ih ohladiti ekstenzije, teška šminka i suva kosa uništena farbaranjem. Prema istraživanju, muškarcima se ne sviđaju kombinezoni, previsoke potpetice i tange koje vire iz pantalona, leopard print, agsice, velike naočare, ogromne minđuše.

Kada su poznate ličnosti u pitanju žene vole stil Džordža Klinija, Harija Stajlsa i Breda Pita koji su ušli u top 10 muškaraca sa najviše stila. Muškarci vole stil Holi Viloubi, Kejt Midlton, Viktorije Bekam i Keli Bruk. 
Studija sprovedena na hiljadu muškaraca i hiljadu žena pokazala je da će 64 odsto žena muškarca proceniti po odeći, dok malo manje od polovine muškaraca žene ocenjuje prema izboru garderobe. One i teže pristaju na izlazak s loše odevenim muškarcima, pa će njih samo 47 odsto prihvatiti izlazak, dok će 55 odsto muškaraca dati priliku ženi koja je loše obučena. 
Zanimljivo je da je 11 odsto muškaraca raskidalo sa devojkom jer nisu mogli da podnesu kako se oblači. Samo devet odsto žena raskinulo je s partnerima zbog lošeg smisla za modu. Žene će, naime, radije pokušati da promene partnerov način odevanja postepeno menjajući njihovu garderobu. 

Izvor: superžena