Najduža panoramska gondola na svetu letnju sezonu dočekuje s ukupno 72 kabine, a zbog ukidanja epidemioloških mera njihov kapacitet vraćen je na predviđenih 10 osoba.

To će skratiti period čekanja i smanjiti redove i gužve koje su se formirale pred gondolom tokom svake sezone i u danima praznika, navodi se na užičkoj Oglasnoj tabli.

Tokom rekonstrukcije mreže gondole, uz postojećih 54, montirano je novih 18 kabina, izgrađene su i montirane natkrivke na početnoj i krajnjoj stanici i obavljeni radovi na poboljšanju sistema i uvođenju novih softverskih rešenja.

Interesovanje domaćih i stranih turista za vožnju gondolom je veliko, o čemu svedoči brojka koja je premašila 300.000 prevezenih putnika za malo više od godinu dana, dodaje se na sajtu.

Radove na rekonstrukciji gondole u roku su obavili zaposleni u Javnom preduzeću "Gold gondola Zlatibor", uz asistenciju inženjera i tehničara francuskog partnera, firme "Poma" i članova Gorske službe spasavanja, koji su preuzeli jedan deo posla.

Izvor: Tanjug

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.