Vučić:Kroz Srbiju prošlo najviše izbeglica i to bez problema

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da je Srbija zemlja kroz koju je prošao najveći broj izbeglica, ali da su one dobro zbrinute i da nije bilo nikakvih problema.

Vučić je, nakon obilaska prihvatnog centra za izbeglice u Šidu komesaru za proširenje EU Johanesu Hanu zahvalio na lepim rečima o tome kako Srbija tretipa izbeglice.

Rekao je da je Srbija po svim podacima zemlja kroz koju je prošao najveći broj izbeglica, budući da su kroz Srbiju prolazile izbeglice koje su dolazile iz Makedonije i Bugarske, a zatim odlazile većim delom u Mađarsku i manjim u Hrvatsku.

On smatra da najveći teret izbegličke krize snose Nemačka i skandinavske zemlje, koje moraju da reše pitanje zaposlenja tih ljudi, dok su ostale zemlje zapadnog Balkana koridori kojim oni prolaze, ali je ponovo da su izbeglice dobrodošle u Srbiju, te da su ovde dobro zbrinute.

"Sve što možemo i koliko možemo, mi pružamo", rekao je Vucić, dodajući da je u razgovoru sa izbeglicama u prihvatnom centru čuo da su zadovoljni i da 90 odsto njih nije imalo probleme.

Premijer je rekao da će o svim drugim temama u vezi sa izbegličkom krizom govoriti kasnije danas, posle razgovora sa komesarom Hanom.

Obilasku prihvatnog centra prisustvovali ministar za rad i predsednik Radne grupe za rešavanje problema mešovitih migracionih tokova Aleksandar Vulin i šef Delegacije EU Majkl Devenport.

Izvor: Tanjug