Dragan Marković Palma 3. put izabran za lidera JS

Dragan Marković Palma ponovo je izabran za predsednika Jedinstvene Srbije na sednici izborne skupštine koja je održana u Beogradu.

.

Marković je rekao da je izabran jednoglasno, odnosno da je više od 4.000 delegata glasalo da on i u naredne četiri godine bude predsednik Jedinstvene Srbije.

Za njega, kako je rekao, ponovni izbor na mesto predsednika JS, predstavlja čast i veću obavezu u narednom vremenskom periodu.
"Ako vas tri puta jednoglasno, bez drugog kandidata delegati JS predlažu to znači da su zadovoljni vašim radom i da očekuju više od vas u narednom periodu", rekao je Marković.

Marković je ranije danas na izbornoj skupštini poručio da će ta stranka nastaviti da podržava reforme u Srbiji, kao i da će biti teško, ali da se one sprovode kako bi građani živeli bolje.
"Mi moramo da podržimo reforme i (premijer Aleksandar) Vučićevu vladu. Biće nam malo teško, ali radimo to da našoj deci bude bolje... Nećemo čekati 10 godina da nam bude bolje, već godinu ili dve", rekao je Marković u obraćanju pristalicama i simpatizerima stranke u uvodnom delu izborne skupštine JS u Centru "Sava".

Marković je istakao da je JS državotvorna partija koja se zalaže za Srbiju u EU, socijalni pravdu, za bolje uslove za poljoprivrednike, kao i da se bori protiv bele kuge i odlaska mladih u inostranstvo.

JS je osnovana 16. februara 2004.godine, osnivač je Marković, a stranka ima oko 97.000 članova. U parlamentu Srbije u koalicionom bloku je sa SPS-PUPS-JS ima sedam poslanika, a Marković je šef poslaničke grupe.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić, koji je govorio u uvodnom delu Izborne skupštine JS, kazao je da se ta stranka "ponaša odgovorno i ozbiljno prema problemima sa kojima se suočava Srbija".
"Najteže je donositi teške odluke...najteže je preduzimati ozbiljne mere, raditi nešto dugoročno i strateški, raditi suštinski u interesu našeg naroda", ukazao je Vučić.

Lider socijalista Ivica Dačić, sa kojim je JS u koaliciji, kazao je da je svaki uspeh JS uspeh i cele koalaicije.

Kako kaže, Srbija više ne sme da propušta šanse, rekavši da ih je propustila posle Dejtonskog sporazuma i 5. oktobra 2001.
"Srbija više nema vremena za međupartijske sukobe. Ovde je pitanje koliko brzo ćemo ići napred. Nije dovoljan sitan korak, trebaju nam krupni koraci", kazao je Dacić i dodao da nam reforme trebaju zbog nas samih, a ne EU.

U Srbiji se danas vodi dostojanstvena politika, ali ne na način na koji to vidi lider SRS i haški optuženik Vojislav Šešelj, poručio je Dačić, istakavši da nam treba "Velika Srbija", ali ne kako je vidi lider radikala, već velika Srbija po uticaju koji će imati u svetu.

S tim u vezi, poručio je i da ne treba Hrvatska da deli lekcije Srbiji zbog Šešelja, istakavši da on nije značajan politički faktor i da zbog njega ne treba da se izjašnjava vlada.

Izbornoj skupštini prisustvovali su i ministri Nebojša Stefanović, Velimir Ilić, Aleksandar Antić, ali i funkcioneri SPS Dijana Vukomanović i Dušan Bajatović. Među zvanicama bio je i ambasador Ruske Federacije Aleksandar Čepurin.

Izvor: Tanjug