Kruševac: Bombom na policiju, 3 povređena

Kruševačka policija odredila je pritvor do 48 sati Lj. A. (36) zbog sumnje da je pokušao da ubije policijske službenike bacivši bombu na njih, saopštio je MUP.

.

Tri policajca povređena su prilikom akcije hapšenja u Lipovu kod Kruševca, kada je osumnjičeni, opirući se hapšenju, na njih bacio bombu, potvrđeno je za B92.

U saopštenju MUP-a se navodi da je Lj. A. rano jutros, u 1.20, u Lipovcu kod Kruševca iz putničkog vozila aktivirao i bacio ručnu bombu na policijske službenike, koji su zadobili povrede od gelera.

Prema nezvaničnim informacijama, kruševačka policija je imala dojavu od kolega iz Blaca da se ka Kruševcu kreće taksi u kome je čovek koji je pištoljem naterao taksistu da ga vozi.

"Napravili smo blokadu. Zaustavili vozilo, a prilikom pokušaja hapšenja, Lj. A. (36) je bacio bombu od koje su dvojica policajaca zadobila povrede dok je treći povredio ruku dok su ga hapsili", nezvanično navode u policiji.

Povređeni policajci J. I. (36), L. S. (49), i J. J. (47) zadobili su lakše povrede i pušteni su na kućno lečenje.

Kako RTS nezvanično saznaje, napadač je iz Prokuplja i već je poznat policiji. Pre četiri meseca je izašao iz zatvora, gde je služio kaznu za prethodno krivično delo.

Reprezentativni Nezavisni sindikat policije najoštrije je osudio pokušaj ubistva tri policajca iz Kruševca i pozvao sve nadležne institucije u državi da hitno reaguju, podsećajući da su policajci na dužnosti sve češća meta napada.

U saopštenju Sindikata se navodi da su policajci, na sreću, zadobili lakše povrede i da su posle ukazane lekarske pomoći u Urgentnom centru, pušteni na kućno lečenje.

"Krajnje je vreme da pripadnicima policije bude obezbeđena adekvatna oprema, pre svega pancir prsluci i šlemovi, kako bi se ubuduće izbegle ovakve situacije. Apelujemo i na sudove da prestanu sa politikom izricanja blagih kazni počiniocima ovakvih i sličnih napada i podsećamo još jednom da je napad na policiju - napad na državu", naveo je u saopštenju predsednik Nezavisnog sindikata policije Velimir Lukić.