Info

PRVA TEMA Kisić Tepavčević: Svaki smrtni ishod nas boli; rizik postoji i na otvorenom

Gošća večerašnje specijalne emisije "Prva tema", posvećene demonstracijama širom Srbije i članica Kriznog štaba, dr Darija Kisić Tepavčević, rekla je da je jedini cilj zaustavljanje transmisije virusa.

10.07.2020. - 21:49h
foto: Prva TV

"Okupljanje na otvorenom predstavlja manji stepen rizika nego u zatvorenom", rekla je Kisić Tepavčević, dodavši da to ne znači i dalje da nema rizika na otvorenom, ukoliko bismo, na primer, došli u kontakt sa zaraženom osobom.

Osvrnula se na pitanje prenosa virusa tokm fudbalskih derbija, kaže da je odluka doneta da se održe u povoljnoj epidemiološkoj situaciji.

"Svaki smrtni ishod nas boli", rekla je ona komentarišući današnji broj, 18 preminulih, napomenuvši da to nisu brojevi, nego ljudi.

Jedini cilj je zaustavljanje transmisije virusa i delimo sve informacije koje imamo, rekla je ona.

"Kao i većina kolega nisam se bavila reakcijama javnosti. Kada je bio onaj aplauz u 20 sati, sećam se, kolege i ja smo čuli tek dan naknadno. Trudimo se da se fokusiramo i uradimo posao najbolje što možemo. Ja sam sama nekad osećala neku vrstu nezadovoljstva, SZO nam nije davala neke preporuke, zašto se menjaju... Ali, činjenica je da je ovaj virus nov", kazala je Darija Kisić Tepavčević.