Info

Policija i Žandarmerija u Orešcu, tragaju za muškarcem osumnjičenim za otmicu devojčice

Policija i jedinice Žandarmerije pretražuju selo Orešac kraj Knjaževca gde je u toku prepodneva primećen Ninoslav Jovanović iz sela Maoča.

25.12.2019. - 16:06h
foto: MUP

On je osumnjičen da je oteo Moniku Karimanović (12) iz Suvog Dola kod Niša.

U Orešcu je prisutan veći broj policajaca i žandarmerije koji pretražuju napuštene kuće u tom selu.

Agenciji Beta je rečeno da se nadaju da će potraga biti okončana pre mraka i da će devojčica biti pronađena.

MUP je ranije saopštio da traga za muškarcem čiju je fotografiju policija objavlila.

Navedeno je da je osumnjičeni muškarac poslednji put viđen u okolini Knjaževca.

Policija je pozvala građane koji prepoznaju osobu sa fotografije, a imaju bilo kakve informacije o njegovom kretanju, ili koje bi bile od pomoći, da se jave na telefon 192 i 018/522-982.

Monika Karimanović, nestala je u petak 20. decembra, na oko 500 metara od kuće u Suvom Dolu, na putu do škole u Brzom Brodu.

Prema najnovijim nezvaničnim saznanjima beogradskih medija, muškarac sa slike je lociran i čeka se njegovo hapšenje. Zvaničnih potvrda, zasad, nema.

Jovanović je poslednji put bio uhapšen pod sumnjom da je preko aplikacije Mesindžer slao poruke većem broju ženskih osoba. Porukama ih je proganjao tražeći da mu dostave svoju isečenu kosu ili da ih šiša u zamenu za novčanu nadoknadu.

On se teretio za krivična dela iskorišćavanje računarske mreže ili komunikacije drugim tehničkim sredstvima za izvršenje krivičnih dela protiv polne slobode prema maloletnom licu, kao i više krivičnih dela proganjanje. Nekoliko meseci je proveo u pritvoru, nakon čega je pušten na slobodu.

Jovanović je pre tog hapšenja već bio u zatvoru iz kog je izašao u januaru, jer je služio kaznu zbog silovanja. Bio je osuđen na 12 godina zatvora jer je jednu 12-godišnju devojčicu ošišao i silovao.

Mediji već danima spekulišu da je "Malčanski Berberin" nestao otprilike kada i Monika Karimanović iz Brzog Broda kraj Niša. Ona je rano ujutru krenula u školu i od tada joj se gubi svaki trag.

U potragu za njom uključena je i Žandarmerija, psi tragači, kao i meštani koji su se samoorganizovali i pokušavaju da pronađu dvanaestogodišnju devojčicu.