Nije ni čudo što vlada 100 godina: Ne voli hranu, ali voli džin i čokoladu

U kraljevskom svetu Elizabete II postoji određena rutina koja se tiče ishrane i koja, vrlo verovatno, utiče na dugovečnost vladarke Ujedinjenog Kraljevstva.

.

Devedesetogodišnja monarhinja razvila je sopstveni plan ishrane i koji je u Bakingemskoj palati postao uobičajen, a koji, za početak, uvek uključuje žitarice za doručak.

Njen personalni kuvar Deren MekGrejdi otkrio je jednom prilikom za "Telegraf" da kraljica ne uživa naročito u hrani: “Nažalost, ona nije gurman. Jede da bi preživela, za razliku od princa Filipa koji obožava hranu”.

Kraljica je vrlo obazriva kada je odabir jela u pitanju, a dve namirnice koje se moraju naći uvek na meniju su džin i čokolada. Takođe voli dobro pečeno meso, jaja, sendviče sa tunom ali bez hleba. Preferira čokoladne kolače, a među brendovima često se nađu Cadbury i Nestle, prema izveštaju Independenta.

Ipak, Elizabeta vodi računa o kilaži i zdravlju, pa pribegava dijeti koja podrazumeva ishranu bez ugljenih hidrata. “Nema krompira, pirinča ili paste za večeru, već to bude uglavnom grilovana riba sa povrćem i salatom”, naveo je MekGrejdi.

Kraljevski.

Izvor: Tračara