Gordana Goca Lazarević otpevala je čuvenu pesmu "Vidovdan" u novom aranžmanu: "Plakala sam na različite stihove"

Danas obeležavamo Vidovdan, u znak sećanja na Kosovski boj 1389. godine

Foto: Tv Prva / &Jutro& screenshot
Foto: Tv Prva / "Jutro" screenshot
.

Nesumnjivo je da je 28. jun datum koji je veoma značajan u našoj istoriji, zato ne čudi što je pesma „Vidovdan“ od kada je snimljena označena kao patriotska. Ova pesma postala je jedan od nezvaničnih simbola naroda, a za to je zaslužna i pevačica Gordana Goca Lazarević.

Ona je, gostujući u emisiji "Jutro" na Prvoj televiziji priznala da je uvek kada peva ovu pesmu obuzmu emocije: „Plakala sam na različite stihove, recimo uvek sam tužna kada otpevam ’Oprosti Bože sve naše grehove’, jer čovek da bi došao do neke pravde i istine, on mora da napravi neke grehove. Ova pesma izaziva emociju u svakome, pa i u meni i ja sam nebrojeno puta plakala zajedno sa ljudima.“

„Ovo je pesma kojom se ponosim, ova kompozicija Milutina Popovića Zahara će se pevati i kada više ne bude bilo važno ni ko ju je komponovao ni ko ju je pevao. Nastala je još 1989., povodom 600 godina Kosovske bitke“, objasnila je pevačica.

Zbog čega je Gordana Lazarević odlučila da otpeva ovu pesmu u novom aranžmanu i kako ona sada zvuči, pogledajte u videu: