Glumica iz "Igre sudbine" za PRVA.RS: Umem da budem mirna, ali "ispod mire - tri đavola vire" - to sam ja; Jasna i ja smo totalno različite

U najpopularnijoj porodičnoj seriji „Igra sudbine“ glumica Biljana Maletić Zaverla, tumači lik Jasne, kućne pomoćnice, koja je tu u svim dramama porodice Kanački. U kom smeru će se njen lik dalje razvijati i da li će Jasna doživeti transformaciju, otkrila nam je glumica ekskluzivno za portal PRVA.RS.

Izvor: Aleksandra Bibić  |  
Foto: Aleksandar Krstović/Prva TV
Foto: Aleksandar Krstović/Prva TV
.

"Za sada ne znam. Ja sam još uvek kod Ade, mudri posmatrač koji učestvuje u svim njihovim dramama. To je interesantno – ona je iz nekih drugih planova, a kompletno učestvuje sa njima i proživljava svaku njhovu situaciju, emociju... Na neki način, Jasna živi njihov život. I u ovoj sezoni će naravno biti zapleta u koje Lila pokušava Jasnu da uplete, a ona ne sme da je odbije“, opisla je Biljana svoj lik za naš portal i dodaje:

"Pošto su nam se menjali reditelji, mnogi razmišljaju da razviju tu Jasninu zatvorsku crtu. To bi svima bilo uzbudljivo, jer za sada, u Jasni nema ni traga žene koja je nekada bila u zatvoru.

Šta očekujete od nove sezone?

"Uvek krenem sa regularnim očekivanjima, pa se onda uvek oduševim. Pa onda krene rolerkoster emocija i dešavanja. Očekujem i sada upravo to. Da bude jako, turbo, mnogo preokreta, drame..."

Foto: Aleksandar Krstović/Prva TV
Foto: Aleksandar Krstović/Prva TV
.

Jasna je mirna i staložena, da li ima sličnosti sa Biljanom privatno?

"Evo ispričaću vam angedotu moje ćerke. Bio je primer Jasninog odnosa sa Lilom, gde je moja ćerka meni rekla: Ma da si ti Biljana sa Lilom u kući, ti bi nju „naduvala“, ne bi ti to trpela (smeh). I naravno da mi je ćerka rekla da bi više volela da joj je mama Jasna, a da je Biljana lik u seriji. Privatno sam mnogo temperamentnija. Zaista sam se trudila da sve što je „mirno“ u sebi, nađem i dam Jasni. Ja umem da budem mirna, ali ispod mire, tri đavola vire – ja sam ta“.

Koja je poruka vašeg lika? Ima li nade u bolji život posle decenija provedenih u zatvorskoj ćeliji?

"Pravda jeste spora ali je dostižna. Jeste teško patiti i čekati, čovek je u patnji uvek sam. Ali onda kada se otvori neki novi prostor za život, vredi ga sa zahvalnošću prigrabiti. Jasna je upravo to i učinila - prihvatila novi početak. Jako je teško ostaviti prošlost iza sebe i krenuti ispočetka. Kada vam cimerka iz zatvorske ćelije da šansu za bolji početak, to se možda ne dešava u stvarnom životu, ali ja želim da verujem. Možda toga nema u realnosti, ali meni je važnije da takvu jednu lepu i čistu poruku pošaljemo publici“.

Autor: Aleksandra Bibić