Đorđe David o neprijatnom iznenađenju koje mu je priredio Žika Jakšić: "Da li je moguće da si mi ovo napravio?"

Svake subote gledamo ga u ulozi mentora i člana žirija u „Zvezdama Granda“, a retko ko se seća da je Đorđe David bio u žiriju prve sezone šoua „Nikad nije kasno“. Čuveni roker otkrio nam je kako mu je tada Žika Jakšić priredio najneugodnije iskustvo u životu.

Đorđe David, foto: Prva Tv/PrtScr
Đorđe David, foto: Prva Tv/PrtScr
.

Đorđe David je priznao da se mnogo puta na sopstvenoj koži uverio da zaista nikad nije kasno u životu. Šansu koja se daje talentovanim pevačima u poznim godina, opisao je kao najpoučniju priču koja se ikada emitovala na TV kanalima.

"Žika Jakšić je tu floskulu "nikad nije kasno" najbolje iskoristio. Iz nedelje u nedelju se daje na znanje da zapravo postoje ljudi koji su u nekom trenutku svog života jednostavno ispali iz koloseka. Isto se desilo i meni. Bukvalno mi je druga šansa data u 53. godini i to iskorišćavam na najbolji mogući način. Mislim da sam živ primer onoga da čovek celog svog života treba da budeš spreman jer se nikad ne zna kad će se šansa ukazati", priznaje Đorđe na početku razgovora za portal grand.online i dodaje da danas podržava sve što Jakšić radi.

Ipak, bivši pevač "Generacije 5" nikako ne može da zaboravi da ga je autor takmičenja veterana stavio na ozbiljne muke, kada mu je pre šest godina upriličio susret sa prvim pevačem grupe, čiji je i sam bio član, a kog je upravo on trebalo da ocenjuje u takmičenju.

Žika Jakšić, foto: Prva Tv/PrtScr
Žika Jakšić, foto: Prva Tv/PrtScr
.

"To je jedno od najneugodnijih iskustava u mom životu. Znate, ja sam vaspitavan da poštujem autoritete i bogate biografije i onda dođem u situaciju da me Žika pozove u emisiju, da budem u žiriju i na snimanju mi kaže ko su takmičari i pročita mi ime Jovan Rašić. Odmah sam ga pitao „Da li je moguće da si mi ovo napravio? Da ja budem u žiriju i ocenjujemo da li Jovan dobro peva“. To je najgora stvar koju sam mogao da doživim jer Rašić je za mene muzička veličina, neko ko peva „Daj, daj, istinu mi daj“, pesmu koja je „Generaciju 5“ probila", priseća se Đorđe svog susreta sa nekadašnjim rokerom koji je svoju šansu okušao u Žikinom autorskom projektu.

"Nekako sam to uspeo da prevaziđem jer sam sa Jovanom seo i razgovarao iza scene i to pre nego što je izašao na istu da se takmiči, a ja da ga ocenjujem. Tada mi je rekao „Druže, ovo je nešto što je moj ćef i moja priča koju želim da uradim zbog svojih najbližih. Samo budi na visini zadatka, pusti ti to šta sam ja bio, a šta ti danas jesi“. Mnogo mi je olakšao", kaže i dodaje da mu je Jovan bio muzički idol, neko ko je ogroman doprinos dao rokenrol sceni.

.