Dokazano savršen: Ovaj glumac ima najlepše lice na svetu!

Niko nije savršen, ali neki ljudi vrlo su blizu savršenstvu. Tako bar tvrdi novo istraživanje koje je je otkrilo muškarca čije je lice gotovo savršeno i sastavilo listu slavne gospode čija se lica smatraju najlepšim.

Koji muškarac ima najlepše lice na svetu, bilo je pitanje kojim se pozabavio britanski hirurg dr Džulijan De Silva.

U svom istraživanju služio se formulom poznatom kao "Greek Golden Ratio of Beauty Phi", odnosno „zlatna sredina“ ili „božanski ili zlatni presek“, za koju se već hiljadama godina veruje da čuva formulu savršenstva.

Premisa „zlatnog preseka“ kaže da što su preseci lica ili tela bliži brojci 1 618, to se lice ili telo smatra lepšim.

Njime se koristio i Leonardo Da Vinči dok je stvarao savršeno muško telo na svom slavnom crtežu "Vitruvijev čovek".

Sliedeći preseke prema kojima je neko lice savršeno i radeći "mapu" lica, De Silva je došao do zaključka da najlepše lice na svetu ima glumac Džordž kluni.

Koristeći istu formulu, De Silva je zaključio i da Rajann Gosling ima savršen nos, Hari Stajls ima najlpše oči i bradu, dok Dejvid Bekam ima savršen oblik lica.

Džordž Kluni već se decenijama smatra najzgodnijim muškarcem na svetu, a ta njegova titula sada je dobila i naučnu potvrdu.

"Džordž ima predivnu simetriju lica i najbliži je grčkoj teoriji savršenstva. Njegov presek veličine nosa i usana iznosi 99,6 posto što znači da je gotovo savršen, a i razmak između očiju i brade kod Džordža je gotovo savršen", objasnio je De Silva koji je sastavio i listu 10 muškaraca s najlepšim licem na svetu:

1. Džordž Kluni
2. Bredli Kuper
3. Bred Pit
4. Hari Stajls
5. Dejvid Bekam
6. Vil Smit
7. Idris Elba
8. Rajan Gosling
9. Zejn Malik
10. Džejmi Foks

Izvor: Zadovoljna.hr