Gledaoci Prve televizije godinama unazad imali su priliku Aleksandru da gledaju u različitim formatima, a onaj koji je njoj posebno drag i koji trenutno vodi jeste kviz "Pobednik".

Aleksandra je u intervjuu za portal Prva.rs otkrila zanimljive detalje iz privatnog života - čime bi se bavila da nije voditeljka, kako provodi slobodno vreme, kao i u kojim situacijama je sebi rekla da je pobednik...

Foto: Prva TV/Aleksandar Krstoviæ

1. Gledaoci vas pamte kao voditeljku igre na sreću Loto. Da li ste nekada uplatili tiket i ako jeste, šta biste uradili kada biste osvojili premiju?

- Dok sam vodila Loto, povremeno sam i igrala. Bilo mi je zanimljivo, da svartim do lutrijinog prodajnog mesta i da uplatim kombinaciju. Onda sam razmišljala šta bi bilo kada bih dobila neki veći iznos npr. šesticu ili sedmicu, kako bih odreagovala, da samoj sebi izvučem kombinaciju. Ali to se nije desilo. Tako da nije ni bilo padanja u nesvest uživo u programu (smeh). Najveći dobitak koji sam imala bila je kombinacija pet brojeva. Uglavnom su to bile zamene. Sada i ne razmišljam šta bih uradila, jer ne stižem da igram. Desi se nekad, ali retko da uplatim kombinaciju, ali iskreno i ne razmišljam o dobitku.


2. Da niste novinar, čime biste se bavili?

- Da nisam novinar, verovatno bih bila direktor banke, jer sam diplomirani ekonomista. Životni putevi su neobični i često nas preusmere sa jednog na drugi kolosek. I zadovoljna sam što je za mene Bog imao ovaj put. Uživam u svom poslu i radim ga sa velikim zadovoljstvom.

3. Da imate tu moć, šta biste promenili u svetu?

- Eh da imam čarobni štapić... ali nemam i zato šta vredi da pričam šta bih promenila, kada je to nemoguće promeniti. Kao i svaki normalan čovek, čovek koji ima empatiju, saosećajnost, želju da učini svet boljim, ljubav u sebi za sve i svakog… Prvo bih stala na put svim ratovima i svim zlotvorima koji ratuju.


4. Nemate profil na društvenim mrežama, zbog čega?

- Tačno, nemam. Ne želim da imam profile na drustvenim mrežama. Za mene je to gubljenje vremena. Slikanje, namesti se ovako, namesti se onako, svi silni filteri i menjanje ličnog opisa i prikazivanje nekad lažnih života zarad koga i čega?! Zašto se sve svelo na to da se pokažemo i dokažemo drugima?! Treba da uživamo za sebe i da nam je lepo zbog sebe, a ne zbog drugih i šta će drugi da kažu, da vreme koje imamo potrosimo na dragocene stvari, a ne na objavljivanje fotografija ili videa. Ne dopada mi se to. Iako je očigledno da se većini u današnje vreme to dopada, eto uspevam da i posle toliko godina odolim svim društvenim mrežama. I da vam kažem super mi je! 


5. Šta volite da radite u slobodno vreme?

- Volim da uživam sa svojom porodicom. Vreme provedeno sa suprugom i sa našom decom je najdragocenije vreme. Najviše volimo da pratimo Milijana i Damjana kada igraju utakmice. To je pravo uživanje. Njima znači da smo tu, znači im podrška i bodrenje. Idemo zajedno na ručak ili kod kuće pravimo razne kulinarske "majstorije". Tradicija nam je da odlazimo na Marakanu i da sa severa bodrimo naš crveno beli klub. Uspevam da u to slobodno vreme uglavim i po neku masažu ili tretman lica. Uvek se nađe vremena i da se vidimo i družimo sa prijateljima, kumovima, a najviše sa tetkinom dušicom od brata ćerkicom, to su oni najslađi momenti u kojima najviše uživamo ćerka Emilija i ja.
 U slobodno vreme čitam. Volim da čitam knjige vezane za decu, da nadograđujem svoje znanje o vaspitavanju.

6. Da li je teško uskladiti privatan život sa poslovnim?

- Najbolje je kada postoji zlatna sredina. Onda nije teško uskladiti privatan život sa poslovnim. Podjednako me ima i na jednom i na drugom polju i svi smo zadovoljni. Moja porodica, kolege i ja. 


7. Koja je vaša neostvarena želja na privatnom i poslovnom planu?

- U ovih 15 i po godina koliko sam u ovom poslu, radila sam mnoge projekte i manje više ispunila sam sve želje koje su bile veze za emisije. Izuzetno mi sad prija ovaj format koji radim - kviz "Pobednik" i zadovoljna sam. Isto tako je i na privatnom planu. Uživam u ljubavi sa suprugom Veljkom i našom decom Milijanom, Damjanom i Emilijom. 


8. Da li biste voleli da se oprobate u nekom drugom televizijskom formatu i u kom?

- Kviz "Pobednik" je format koji mi legao samo tako. Prija mi što je kviz dinamičan, ima zanimljive igre, pitanja, tako da i ja uvek naučim nešto novo. Takmičari koji dolaze su doktori, advokati, inženjeri, prodavci, studenti, penzioneri itd. i lepo mi je da radim sa njima. A kada ste zadovoljni, onda ne razmišljate o drugim emisijama i formatima.


9. U kojoj životnoj situaciji ste sebi rekli "ja sam pobednik"?

- U mnogim životnim situacijama sam rekla sebi da sam pobednik. Svako od nas je pobednik na neki način. Tri puta sam bila pobednik kada sam na svet donela nase anđele. U poslovnom smislu sam pobednik, jer kada čujete toliko lepih i toplih reči koje mi upute takmičari, osećate se kao pobednik. I zato mi je drago što kviz nosi naziv "Pobednik", jer su iz njega izašli mnogi veliki pobednici znanja!


10. Da li biste se oprobali u nekom kvizu?

- Već sam se oprobala u mom kvizu "Pobednik" kada je takmičar Neđeljko Svrkota bio voditelj, a ja takmičar i bilo je to lepo iskustvo. Učestvovala sam u još jednom kvizu sa javnim ličnostima i bilo je super. I zašto da ne, možda jednog dana opet budem u nekom kvizu kao takmičar.


Podsetimo, kviz "Pobednik" se na programu Prve televizije emituje radnim danima u 17.30!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.