PRIJAVITE SE ZA KVIZ ZNANJA

Pobednik

Ključ znanja do pobede!

Aleksandra Gudelj voditeljka kviza, foto: Prva TV
Aleksandra Gudelj voditeljka kviza, foto: Prva TV
.

Prijavite se za učešće

.

Ako ste punoletni (18+) državljanin/državljanka Republike Srbije, sa prebivalištem u Republici Srbiji, prijavite se lično za učešće u kvizu „Pobednik“, na jedan od dva načina:
1. Popunjavanjem i slanjem formulara online na:
https://www.prva.rs/program/emisija/pobednik/prijava
ili
2. Popunjavanjem i slanjem formulara u word dokumentu na e-mail adresu: prijava.pobednik@prva.rs, pri čemu formular možete preuzeti sa stranice: https://www.prva.rs/resources/files/Formular-e-mail-kviz_Pobednik.docx

Osnovna pravila formata i kratak opis kviza „Pobednik“

.

Igre i takmičenje

Kviz „Pobednik“ sastoji se od šest igara, koje sadrže zadatke iz raznih oblasti znanja.
Igre su međusobno različite po formi i sadržaju. Svaka igra ima svoja pravila takmičenja, svoj sistem bodovanja i određeni vremenski rok za rešavanje zadataka.
Poeni jednog takmičara zavise od njegovog učinka, ali i od učinka suparnika.
Takmičari u kvizu znanja „Pobednik“, osim samog znanja (ošta kultura i informisanost), treba da pokažu i druge veštine: takmičarski duh, opreznost i odlučnost, zaključivanje i povezivanje, percepciju i koncetraciju, spremnost i sposobnost prezentovanja svog znanja u zadatom roku i prema utvrđenim pravilima igara.

U kvizu učestvuju dva takmičara u studiju. Takmičar sa većim ukupnim i konačnim brojem pena, postaje pobednik epizode i osvaja novčanu nagradu.
Jedna igra rezervisana je samo za gledaoce.

Ključ znanja do pobede

.

Za razliku od ostalih, pSave rva i poslednja igra mogu doneti i negativne poene.
U ove dve igre takmičari imaju pravo korišćenja pomoći, tj. opcije „ključ“, koja im može biti ključna u kritičnim trenucima.

Takmičare u poslednjoj igri očekuje najveći broj zadataka, veliki raspon bodova i dinamičan model takmičenja. Upravo u ovoj igri, osim samog znanja, doći će do izražaja: odlučnost, spremnost, incijativa i brzina takmičara.

Poslednja igra može potpuno da promeni dotadašnje stanje rezultata, zbog čega je pobeda neizvesna do samog kraja.

Pobednik uvek ide dalje

.

Takmičar koji pobedi svog suparnika u jednoj epizodi, nastavlja dalje, te postaje jedan od dva takmičara u sledećoj epizodi, i tako nastavlja da se takmiči i prikuplja sve više novca od svake nove pobede, sve dok ne doživi poraz.

strana 1 od 2 idi na stranu