Zemlja vatre i leda: Seksi glumci iz Skandinavije

Prva asocijacija na skandinavske zemlje su vam led, hladnoća i mrak? OK, da zanemarimo geografske i vremenske uslove i da se pozabavimo vrućim temama. Samo jedan pogled na njih otapa i najdeblji led. Na prvom mestu je, ne zamerite subjektivnost, Džejmi Lanister iz "Igre prestola".

.

Nikolaj Koster-Valdau, Danska

Danski lepotan dobro je poznat ljubiteljima serije "Igra prestola" kao jedan od najkompleksnijih likova u porodici Lanister. Njegov izgled mu garantuje jedno od prvih mesta u Holivudu, a ako se prisetite filmova "Pad crnog jastreba" ili "Vimbldon" shvatićete da vam je njegovo lice odavno poznato.

Nik - |#NikolajCosterWaldau|

A photo posted by Game of Thrones (@stark_martell) on

.

Od poznatijih danskih filmova, tu je krimić "Lovci na glave" planetarno popularnog Džoa Nesbija, koji je potvrdio Nikolajevu holivudsku poziciju i usledile su uloge u filmovima "Oblivion", "A Thousand Times Good Night", ali i "The Other Woman" u kojem mu je partnerka Kameron Dijaz.

.

2015. godine izlazi "Gods Of Egypt".

Iako na filmu najviše voli da igra loše momke, u privatnom životu uživa u porodičnoj idili. Od 1997. godine u braku je sa glumicom Nukaku Motzfeldt (42), bivšom mis Grenlanda, s kojom ima ćerke Filipu i Safinu.

Numi Rapas, Švedska

Numi je jedna jedina i neponovljiva "devojka s tetovažom zmaja", odnosno, Lizbet Salander iz švedske verzije filma "Muškarci koji mrze žene".

Ta uloga joj je otvorila vrata Holivuda i vrlo brzo se pojavila u nastavku filma o Šerloku Holmsku "Prometeju" Ridlija Skota i u drami Brajana de Palme "Strast" sa Rejčel Adams kao partnerkom. Od projekata u holivudskim studijima slede "Animal Rescue" i "Child 44" u kojima joj je partner Tom Hardi.

Ališa Vikander, Švedska

.

Ališa je, kao i Numi Rapas, Šveđanka. Epitet zvezde u usponu dobila je kada je zaređala uloge u filmovima "Ana Karenjina", "Fifth Estate" o događajima vezanim za Džulijana Asanža i "Son of a Gun" sa Juanom Mekgregorom. Ove godine izlazi čak sedam filmova u kojima igra, od kojih je najzapežnija u ulozi robota Ejve u Ex Machina“.

Igrala je u filmu "The Man From U.N.C.L.E." uz Hjua Granta. Uz sva glumačka dostignuća, postigla je i veliko na ljubavnom planu. Naime, upravo je ona ostvarila san mnogih obožavateljki i dve godine je bila devojka Aleksandra Skarsgarda.

Aleksander Skarsgard, Švedska

Sin slavnog glumca Stelana Skarsgarda proslavio se kao markantni vampir Erik Nortman u seriji "True Blood".

Seksepil visokog Danca ne može se poreći, a neko vreme je, osim zbog atraktivnog izgleda, bio važan cilj svakog paparaca zbog veze s Kejt Bosvort. Ali, ne zaboravite da je Aleksander i vrlo kvalitetan glumac koji se pojavljivao u filmovima "Battleship", "Straw Dogs" ili "Melanholija" Larsa fon Trira. Pojavio se i u filmu "The Giver" zajedno s Meril Strip, Kejti Holms, Džefom Bridžisom i Tejlor Svift.

Dok čeka pravu ulogu, Aleksander odmara u društvu lepih devojaka. U maju je bio u vezi sa voditeljkom Aleksom Čung, prošle godine je bio na sastanku sa Kejti Holms, a nekada davno je čak dve godine proveo u zagrljaju glumice Kejt Bosvort.

Gustaf Skarsgard, Švedska

Who is ready for #vikings season 3 finale to tonight at 10:00 on history? @historyvikings

A photo posted by Gustaf Caspar Orm Skarsgård (@gskarsgard) on

.

Gustaf Skarsgard, švedski glumac, rođen je 12. novembra 1980. godine u Stokholmu, od oca Stelana Skarsgarda, poznatog švedskog glumca, i majke Maj, lekarke.
Gustaf ima petoro rođenih braće i sestara, od kojih su Bil, Aleksander i Valter glumci, i još dva polubrata iz očevog drugog braka.

Široj javnosti postao je poznat po ulozi Flokija u seriji „Vikinzi“, koja mu je donela svetsku slavu. Pre te uloge uglavnom je bio poznat samo na teritoriji Skandinavije.
Gustafovo srednje ime Orm na švedskom znači „zmija“. Visok je 193 cm.

Mads Mikelsen, Danska

Široj javnosti postao je poznat ulogom zlikovca u filmu "Casino Royale", prvog filma o Džejmsu Bondu sa Danijelom Krejgom. Posle toga počei su da se nižu filmovi poput "Bitke Titana" ili "Tri musketara" koji nisu postigli veliki komercijalni uspeh.

Ta nepravda nad ovim izuzetno kvalitetnim glumcem ispravljena je ulogom dr Hanibala Lektora u seriji "Hanibal".

Za film "The Hunt" dobio je nagradu za najboljeg glumca u Kanu, igrajući jednu od retkih pozitivnih uloga.

Izvor: Biro247, Lepota i zdravlje, Ana.rs, Grloria.hr