Saopštenja

Četvrta akcija “Podeli ljubav”: Glumci vraćaju osmeh deci

Septembar je na izmaku, ali “hvatamo” poslednje dane da i u ovom mesecu organizujemo humanitarnu akciju “Podeli ljubav”. Volonteri Prve srpske televizije će ove subote voditi decu sa posebnim potrebama iz kreativne radionice “Naša deca” i decu iz siromašne porodice Papajić na predstavu “Snežana i sedam patuljaka” u pozorište “Boško Buha”. Nakon predstave deca će se družiti i zabaviti sa glumcima iz predstave, kao i sa decom zaposlenih na Prvoj srpskoj televiziji.
27.09.2013. - 12:46h

I ovog puta je naša misija da deci koja nemaju najsrećniju svakodnevicu, ulepšamo bar jedan dan, i da im vratimo osmeh na lice, jer je to ono što zaslužuju.

Šestoro dece porodice Papajić trenutno provodi sumorne dane, ispunjene tugom zbog bolesti njihove majke koja se bori sa teškim oblikom kancera. Desetogodišnji blizanci Nevena i Igor, nedavno su proslavili rođandan. Oni tada nisu duvali rođendanske svećice, jer majka nije bila u mogućnosti da im napravi tortu, ali da je svega toga bilo, oni bi poželili samo jedno - da njihova majka ozdravi. 

S druge strane, tu su i deca sa posebnim potrebama kojima je potrebno samo prihvatanje i ljubav. Ne traže puno, a njihova zahvalnost je neizmerna. Za njih je svaki izlazak van okvira ustaljenih aktivnosti i radionica , pravi doživljaj koji će dugo pamtiti.