Nećete verovati - Subota, 18. mart - Priča o momku koji je sa nepunih 14 godina svojim patentom već pomogao osobama sa invaliditetom

Retkost je da mladići koji tek stupaju u svet odraslih, načine velika dela. Uroš Avramović iz Mrčajevaca će tek napuniti 14 godina, ali iza ovog momka već stoji jedno izuzetno dostignuće. Nećete verovati, ali ovaj tinejdžer je sam osmislio, konstruisao i napravio ruku koja će već koliko sutra, zameniti desnicu nekoj osobi sa invaliditetom.

Foto: Prva TV Printscreen
Foto: Prva TV Printscreen
.

Možda niko bolje ne pronese slavu svoje zemlje i naroda od naučnika i sportista koji su svojim uspesima obeležili jedno vreme. I malo ko bi polovinom prošlog veka u svetu znao za Čačak, da nije bilo jednog Moravca koji je ovih dana proslavio osamdeseto leto.

Nećete verovati, mnogi i danas pamte čudnovate driblinge i šuteve Radmila Mišovića koji je u vreme kad nije bilo trojki, kao od šale davao po 40 i 50 koševa. Neki tvrde da njegov naslednik još nije rođen.

Priče o ovim izuzetnim ljudima donosi nam Gvozden Nikolić u emisiji "Nećete verovati", koja je od 19.20 na programu Prve televizije.