Radna akcija sa Tamarom - Utorak, 28. decembar - Obilazimo porodice kojima smo pomagali

U poslednjoj, novogodišnjoj emisiji „Radne akcije“ Tamara Grujić obilazi porodice kojima su pomogli.

Foto: Promo Triangl
Foto: Promo Triangl
.

„Naša tradicija jeste da na kraju snimanja okupimo sve porodice sa kojima smo se družili u sezoni. Okupili smo se u Gračanici, u hotelu Ulpijana, koji je i nama bio dom najveći deo snimanja. Tada smo sumirali utiske, pozdravljali se sa porodicama ali samo nakratko, jer mi planiramo da se ovde sigurno ponovo vratimo“, kaže Tamara Grujić.

U ovoj sezoni ekipa emisije provela je 4 meseca na Kosovu i Metohiji, renovirala 13 domova socijalno ugroženih porodica i jednu obrazovnu ustanovu.

„Našu misiju u organizacijskom smislu smo pripremali godinu dana za takvu vrstu snimanja. Imali smo veliki izazov u odabiru porodica, jer nekolicina humanitarnih organizacija kao i Kancelarija za Kosovo i Metohinju godinama već pomažu naš narod koji živi u srpskim opštinama južno od Ibra. Najveću pomoć dobili smo od eparhije raško-prizrenske koja nam je pomogla u svakoj vrsti logistike, kao i u dobijanju dozvola za snimanje kulturne i verske baštine koja se nalazi u ovom delu naše zemlje“, priča Tamara Grujić koja je istakla i neke karakteristike ove sezone

.

SPECIFIČNOSTI OVE SEZONE:

ROĐENJE BEBA, VERIDBA, POSAO...

Osim renoviranja domova, za vreme snimanja emisija imali smo divnu sreću da dočekamo na svet i dve bebe, da prisustvujemo jednoj veridbi, da obezbedimo zaposlenje za dve osobe, i da dočekamo jedan diplomski.

ŠKOLA

Naše građevinske akcije završili smo renoviranjem objekta koji je namenjen široj grupi korisnika, odnosno deci. U dogovoru sa Kancelarijom za Kosovo i Metohiju odabrali smo školu u selu Donje Korminjane koja u jednoj smeni služi srednjoj veterinarskoj nastavi, a u drugoj nižoj muzičkoj školi „Stevan Hristić“ iz Stanišora. Školu pohađa 200 đaka, ima 200 kvadrata, trebalo je uraditi nove podove, fasadu, stolariju, ugraditi grejanje, uraditi toalete. Unutrašnjim arhitektonskim izmenama, škola je dobila dovoljan broj učionica za veterinarski smer, i dovoljan broj kabineta za instrumentalnu individualnu nastavu.

ZNAMENITI LJUDI

Za vreme našeg boravka na Kosovu i Metohiji upoznala sam velike ljude koji se trude da sopstvenim primerom poslovanja i angažovanja utiču da većem broju ljudi bude bolje u uslovima kojima žive. To su predstavnici ustanova kulture, obrazovanja, politike, privrede, humanitarnog rada i crkve. Upravo tih 6 stubova čini temelj nade za naše ljude u ovom delu Srbije.

KRAJ

Punog srca, odlazimo sa Kosova i Metohije. Boravak na našoj svetoj zemlji promenio nas je u bolje ljude, promenio nam je pogled na svet, gledaćemo ga još boljim očima, ne gubeći nadu da dobrota u ljudima neće pokleknutii trenutnim iskušenjima sa kojima se susrećemo. Do skorog viđanja, u novim akcijama, ekipa naše emisije vam želi Srećnu Novu 2022. godinu i božićne praznike