Radna akcija sa Tamarom renovira školu u selu Korminjane - Utorak, 14. decembar u 22.00

Pred ekipom Radne akcije je zaista veliki zadatak - renoviranje škole u selu Korminjane, u opštini Kosovska Kamenica.

.

Kosovsko Pomoravlje je jedan od najugroženijih delova Kosova i Metohije po pitanju uslova u kojima žive naši ljudi. Kako u svakoj sezoni, Tamarina ekipa radi jednu veću akciju, koja je namenjena široj grupi korisnika, pre svega dece, u dogovoru sa Kancelarijom sa Kosovo i Metohiju i srpskim opstinama južno od Ibra, donesena je zajednicka odluka da se renovira škola u selu Donje Korminjane, u mestu gde se Kriva Reka uliva u Binačku Moravu, dve reke koje karakterišu reljef ovih prostora.

Škola ima 200 kvadrata i u jednoj smeni služi kao srednja veterinarska škola za okolna sela opštine Ranilug, a popodne služi kao istureno odeljenje niže muzičke škole “Stevan Hristić” iz Stanošora kod Gnjilana.

Školu pohađa 200 đaka. Uvedeno je grejanje, zamenjena je stolarija urađeni su podovi, fasada. Takođe, škola nije imala toalete, pa je urađen mokri čvor, kao i mala kuhinja i zbornica za profesore. Unutrašnjim arhitektonskim izmenama škola je dobila dovoljan broj učionica za veterinarski smer i dovoljan broj kabineta za instrumentalnu individualnu nastavu.

Ogroman napor, 10 dana rada, ali smo na veličanstven način završili našu misiju na Kosovu.

Akciju je pomogla novoformirana humanitarna organizacije Tamare Grujić i svi njeni sponzori.