Jutro - Četvrtak, 13. avgust - Šta znamo o ruskoj vakcini: Da li su opravdane sumnje stručnjaka iz Evrope i Amerike?

Dobro jutro Srbijo! U današnjem Jutru gledaćete:

Šta znamo o ruskoj vakcini, kako je tekao njen razvoj i da li su opravdane sumnje stručnjaka iz Evrope i Amerike u njen kvalitet?, foto: Depositphotos/baburkina
Šta znamo o ruskoj vakcini, kako je tekao njen razvoj i da li su opravdane sumnje stručnjaka iz Evrope i Amerike u njen kvalitet?, foto: Depositphotos/baburkina
.

U FOKUSU
1. Rusija je prva registrovala vakcinu protiv Kovida 19. Već je naručeno milijardu doza. Šta znamo o ruskoj vakcini, kako je tekao njen razvoj i da li su opravdane sumnje stručnjaka iz Evrope i Amerike u njen kvalitet? To pitamo Branka Vlahovića, dopisnika Večernjih novosti iz Moskve.
VAKCINA SPASA?

PRELISTAVANJE
2. Srbija se odlično bori sa koronom, tvrde italijanski lekari. Profesor Sergej Boljević prvi naš čovek koji je primio Rusku vakcinu. Srbija uvodi karantin ili PCR test za strance. U našu zemlju stiže i ruska i kineska vakcina. Ovo su smo neki od naslova u današnjim novinama koje komentarišemo sa Natašom Raketić.
UDARNE PRIČE

SPORT
3. Fudbaleri Pari Sen Žermena prvi su polufinalisti Lige šampiona. Parižani posle velikog preokreta u poslednjih pet minuta utakmice eliminisali Atalantu. Večeras se sastaju Atletiko Madrid i Lajpcig.
ČUDO OD PSŽ-A

TEMA JUTRA
4. Preminula dvoipomesečna beba u Vršcu koju je otac pretukao jer je plakala. Ima li granica za porodično nasilje, ko su osobe koje zlostavljaju tek rođenu decu, šta rade majke u takvim slučajevima, ali i ostali članovi porodice i prijatelji?
SVI ŽMURE

AKTUELNO
5. Održana međunarodna onlajn konferencija:Uloga kriznog menadžmenta u doba pandemije. Čime Srbija može da se pohvali, kako se korona odrazila na privrede zemalja u regionu i šta saradnjom može da se postigne u otklanjanju posledica, koje je izazvao Kovid 19, samo su neka od pitanja za ministra Zorana Đorđevića.
ZAJEDNIČKIM SNAGAMA

KO JE U PRAVU
6. Zbog korone mnogi nargila barovi u svetu su zabranili pušenje nargila na javnim mestima. U našim nargila barovima organičenja nema. Najčešći posetioci su maloletnici, a stručnjaci upozoravaju na opasnost od zaraze Kovidom 19 ali i od zavisnosti. Šta kaže zakon i treba li maloletnicima zabraniti posete ovim barovima?
"NARGILA ŽURKE"

SVI PRIČAJU O
7. Koroni se ne nazire kraj. Lekari upozoravaju na oprez, matematičari računaju kada stiže i treći talas. A šta kažu astrolozi? Kada ćemo se vratiti u normalu i da li i kada ćemo reći zbogom koroni? To pitamo astrologa Bosiljku Veselinović.
DA LI ZVEZDE ZNAJU?

ZABAVA
8. I za kraj, u goste nam stiže sa novom pesmom i mlada kantautorka Jana Vuković i najavljuje prvi album za inostrano tržište.
"VRATI MI VREME" ​