Jutro - 3. maj - Da li smo i u kojoj meri imuni na korona virus?

U nedelju 3. maja na redu su sledeće teme:

.

PRELISTAVANJE
Kako izgleda politička scena u Srbiji dok se virus gasi, a politička borba razbuktava? Koje će teme biti najvažnije posle pandemije? To su neke od tema o kojima je u nedelji za nama pisala dnevna štampa i o kojima razgovaramo sa Nebojšom Čovićem?

TEMA JUTRA
Da li smo i u kojoj meri imuni na korona virus? Medicinski fakultet u Beogradu sutra počinje izradu epidemiološke studije o stepenu stečenog kolektivnog imuniteta. Biće testirano 7 hiljada porodica, odnosno 17 hiljada ljudi. O tome razgovaramo sa imunologom dr Srđom Jankovićem. Pitaćemo ga i imaju li roditelji razloga za brigu ako decu od 11. maja pošalju u vrtić ili boravak,

U FOKUSU
Kako će izgledati život u Beogradu u narednim nedeljama i mesecima? Da li je grad spreman za primenu mera popuštanja i kako će sve to funkconisati? O tome razgovaram sa zamenikom gradonačelnika Beograda, Goranom Vesićem.

AKTUELNO
Da li će u narednioj nedelji biti ukinuto vanrednoj stanje? Koje će mere ostati na snazi? Kakvi su rezultati u borbi za zdravlje stanovništva, a kakvi planovi za ekonomski oporavak posle pandemije? Kako je zadovoljna radom članova Vlade pred kraj mandata? Zna li se datum izlaska na birališta? To su neka od pitanja za predsednicu Vlade Anu Brnabić.

U FOKUSU
U Velikoj Britaniji od korona virusa preminulo više od 28.000 ljudi, time se ta država našla na drugom mestu u Evropi po broju smrtnih slučajeva. Stručnjaci optužuju vlast da je zbog zakasnelih mera odgovorna za aktuelno stanje. Premijer Boris Džonson tvrdi da je njegova zemlja prešla vrhunac epidemije i pravi plan za oporavak ekonomije. Uživo smo u Londonu gde razgovaramo sa našom ambasadorkom u Velikoj Britaniji.

SVI PRIČAJU O...
Posle više od mesec dana superligaši se vraćaju pripremama za nastavak sezone. Prvi sa treninzima već sutra kreću fudbaleri Partizana. Kako će izgledati treninzi u novim uslovima i koja pravila će morati da se poštuju, reći će nam šef stručnog štaba crno-belih Savo Milošević. On je moj gost.

ZABAVA
I za kraj razgovaramo sa frontmenom jednog od najpopularnijeg benda u regionu, Bojanom Vaskovićem iz Leksington benda.