Jutro - Subota, 29. februar - Pravo na dostojanstvenu smrt?

Ovog jutra na dnevnom redu su sledeće teme:

.

PRELISTAVANJE
Njavažnije teme o kojima pišu dnevne novine komentarišu Nadežda Gaće, urednik časopisa Novi magazin i Duško Vukajlović, urednik lista Alo.

TEMA JUTRA
Prosečna plata u Srbiji premašila 500 evra? Kojom dinamikom će ove godine rasti zarade? Kako će se računati penzije? Da li je korona virus najveći izazov za srpsku ekonomiju u ovom trenutku? Zašto je država odlučila da proda Komercijalnu banku? Na ta pitanja odgovara ministar finansija Siniša Mali.

KO JE U PRAVU
Nemačka je donala odluku da legalizuje samoubistvo uz lekarsku pomoć. Da li će u Srbiji uskoro biti dozvoljena eutanazija? Koji su argumenti za, a koji protiv? Imaju li pacijetni bez nade u ozdravljenje pravo da izaberu dostojanstven kraj?

SVI PRIČAJU O....
Epidemija koronavirusa dobija šire razmere i mogla bi da stigne do svih zemalja. Ipak, pandemije još nema, ali ima infodemije. Lažne vesti šire se brže od virusa. To tvrdi Svetska zdravstvena organizacija. Sa teorijama zavere stigli su i panika, predrasude, rasistička netrpeljivost? Postoji li vakcina protiv dezinformacija? Šta je istina? Znaju li to naši građani?

MOJ PUT
U životu sportiste uspeh se meri trofejima, a naš proslavljeni vaterpolista Aleksandar Šoštar imao je retku sreću da osvoji sve što se osvojiti moglo, kao i da posle okončanja igračke karijere ostane u sportu. Čućemo od njega, kako mu je to uspelo, ali i šta tek nemerava da postigne.

ZABAVA
Za kraj u goste nam dolazi bend ''Ničim izazvan'' koji najavljuju koncert u Kombank dvorani i novi singl. Slušamo ih uživo ovog jutra.