Sladoled od bosiljka- 550ml mleka- 150g slatke pavlake- 100g šećera- 30g žumanaca- 5 grama stabilizatora za sladoled- 50g listova svežeg bosiljkaOblanširati bosiljak i izblendati ga sa malo mleka. Ugrejati mleko, pavlaku i šećer. Pomešati žumanca i stabilizator, pa ugrejanu smesu od mleka i pavlake polako dodavati u žumanca kako se ne bi skuvala. Prebaciti u šerpu, dodati bosiljak i kuvati do 82 stepena kako bi se jaja pasterizovala. Smesu prebaciti u pleh i staviti u frižider/zamrzivač/čiler kako bi se dobro ohladila. Ne sme da se zamrzne. Ohlađenu smesu prebaciti u mašinu za sladoled i ostaviti 20-ak minuta.Gel od paradajza:- Paradajz- 3 grančice sveže majčine dušice- 15g belog vinskog sirćeta- so- 1g agar agarDobro izblendirati paradajz kako bi se dobilo 300ml vode od paradajza. Izblendirani paradajz procediti kroz krpu kako bi ostala samo voda od paradajza. U vodu od paradajza dodati majčinu dušicu, vinsko sirće i so i prokuvati. Kada prokuva dodati agar agar i kuvati još minut.Izliti na pleh i ostaviti da se ohladi. Ne sme da se hladi na jako niskim temperaturama. Može se ostaviti da se ohladi ili na sobnoj temperaturi ili u frižideru.Krem od mocarele i inćuna:- 120g mocarela sira- 50g kisele pavlake- 50g neutralne pavlake- 5 fileta inćuna iz teglice- soSve sastojke izblendati i odložiti u frižider.Krambl od badema:- 50g brašna- 50g putera- 50 grama badema- puter- soSve sastojke dobro pomešati, staviti na pleh i peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni 7-8 minuta. Ne sme da se prepeče.Marinirani čeri paradajz:- Čeri paradajz (žuti i crveni)- 100g vinskog sirćeta- 100g vode- 100g šećera- zvezdasti anis- seme korijanderaSve sastojke osim paradajza prokuvati i ostaviti da se ohladi. Dok se tečnost hladi, oblanširati paradajz, oguliti kožu i iseći donji deo paradajza. Vakumirati paradajz sa hladnom tečnošću i ostaviti da odstoji 10-ak minuta.Breskve iseći auhsteherom (na krugove)Servis:Na dno tanjira postaviti okruglu modlu u koju ide krem od mocarele i inćuna. Preko istom modlom, iseći gel od paradajza i postaviti na krem od mocarele i inćuna. Preko gela, staviti kriške mariniranog čeri paradajza i breskve. Krambl staviti oko kreme od mocarele. Na paradajz staviti sladoled od bosiljka. Dekorisati sa nekoliko listova mikro bosiljka. 
,,ITALIAN SYMPHONY” - jelo koje je u finalu MasterChefa sudiju Branka OBORILO SA NOGU!
Isprobajte recept finaliste Stefana Šumara kojim je uspeo da obori sa nogu i sudiju "MasterChefa" Branka Kisića.
Foto: Prva
12.12.2024.|23:28
Izvor: prva.rs
Podeli:
Vrati se na vest