Ostrige pažljivo otvoriti i ostaviti u njihovoj vodici.Seviće ostrigaNa kockice iseći ostrigu i pomešati sa dve kašike kokosovog mleka, pola lajma, malo sitno seckanog šalota, sitno seckanog manga, čili jako malo, vodica iz ostrige. Ostaviti u frižider da bude što hladnije. Korijander i zelene salatice, iseckane rukole dodati pred služenje.Zapečena ostriga u paradajzu, šalotu i parmezanuParadajz i šalot blago sortirati sa bosiljkom, dodati parmezan i vodicu iz ostrige i meso na kockice. Zapeći u zagrejanoj rerni vrlo kratko.Azija ostrigaNa žilijen iseći praziluk, crvenu papriku i zelenu, blago sotirati i začiniti soja sosom i umami sirćetom, vodicom iz ostrige. U pirinčani papir pre natopljen uvijati paketiće i blago pecnuti na tiganju.Servirati sve u ljušturi od ostrige. 
TRI SJAJNA načina pripreme ostriga po MASTERCHEF RECEPTIMA!
Sudije MasterChefa su bile oduševljene ovim jelom, a sigurni smo da ćete i vi.
Foto: Prva TV Printscreen
21.11.2025.|22:27
Izvor: prva.rs
Podeli:
Vrati se na vest