Sastojci:Biscuit borwnie- 300g crne čokolade- 230g putera- 385g šećera- 200g jaja- 225g brašna (400)- 200g oraha u jezgruČokoladni krem/preliv- 450g mleka- 215g šećera- 215g žumanca- 325g crne čokolade- 450g slatke nelupane pavlake- 20g želatina (+100g vode za aktivaciju želatina)Kuli (sos) od jagode- 200g jagoda- 20g šećera- malo soli, kurkume, 2 kapi vanilinog ekstrakta, limunovog soka i korePriprema:1. Otopi puter i čokoladu zajedno u bain marie. Izlupati jaja i šecer, pa dodati otopljenu čokoladu i puter. U sve to umesiti ostale sastojke. Peći na 180 stepeni sa ventilatorom oko 12-15 minuta. Kada je dobilo boju i ispeklo se, ostavite da se ohladi.2. Pomešajte mleko, pavlaku, žumanca i šećer i kuvajte do 85 stepeni. Dodajte želatin da se istopi i sve prelijte preko čokolade. Masu preliti preko pečene i ohlađene kore. Sve ostaviti u frižider ili zamrzivač da se dobro slegne.3. Kuli se pravi kako tako što prvo skuvate jagode da omekšaju, a potom ih izblendirate. Ispasirajte, pa vratite da se kuva. Dodajte šećer i kuvajte na blagoj vatri da voda malo ispari, a potom dodajte ostale sastojke. Sos je gotov onog trenutka kad prestane da bude vodenast, odnosno kada dobije teksturu sosa.4. Spojite romantične sastojke na tanjir.Prijatno!
"Moje srce je tvoje" - desert za ROMANTIČNU VEČERU po recepturi takmičara "MasterChef Srbija"
Vladimir Đokanović pred sudije je izneo jelo koje je nazvao "Moje srce je tvoje", a u pitanju je čokoladni brauni biskvit sa kulijem od jagode.
Foto: Eva Dukić
13.11.2025.|22:25
Izvor: prva.rs
Podeli:
Vrati se na vest