Potrbno je:- kesa koprive- manja glavica crnog luka- čen belog luka- 40g brašna- 50g putera- 1 kašika maslinovog ulja- sok od 1-2 limuna ili limete (po ukusu)- naribana korica 1 limuna ili limete- ribani parmezan- so, biberPriprema:- U vrućoj vodi kratko (1 minut) blanširati koprivu i sačuvati tu vodu.- U širokoj šerpi propržiti crni luk na maslinovom ulju i pred kraj dodati beli luk, zatim puter i brašno.- Kad je brašno uprženo dodati kutlaču vode u kojoj se kuvala kopriva, i kada se dobije homogena smesa sa brašnom dodati još jednu kutlaču vode. Nakon što se i druga kutlača vode sjedini sa brašnom dodati blanširanu koprivu, blago posoliti i poklopiti na nekoliko minuta.- Nakon kuvanja sve prebaciti u blender, i začiniti limunovim sokom, solju i biberom po ukusu.Servirati sa kuvanom pastom i preko posuti rendanom korom limuna i parmezanom.
SOS OD KOPRIVE kakav još niste probali! Uz pastu ide apsolutno savršeno!
Zbog ovog sosa će vam kopriva postati jedna od omiljenih namirnica.
Foto: Eva Dukić
27.9.2025.|13:22
Izvor: prva.rs/J.G.
Podeli:
Vrati se na vest