Sastojci:1 fazanske grudi1 kom puteraMajčina dušica100 g sveže dunjeAnis1 šalotFazanski bujonLardPanko prezlaLjuta mlevena paprikaPriprema:Grudi otkostiti i napraviti šnicle. Iseći na iste kockice dunju, skinuti kožu sa dunje. Malo je sotirati na puteru i dodati zest anisa. Zarolati dunju u meso, vakumirati, dodati malo putera i majčinu dušicu i spustiti na suvidiranje, oko 30 min na 62 stepena. Nakon toga izvaditi, obmotati rolnu sa tankim slojem lard i zapeći u rerni na 200 stepeni 10-ak minuta. Seći na kolutove. Panko prezlu propržiti na puteru i dodati majčinu dušicu i dimnjenu papriku. Jedan kolut uvaljati u panko prezlu, druga dva ostaviti da se lepo vidi presek.Sos od vrganjaSastojci:100 g sušenih vrganja1 šalotFazanski bujonSoBiberNeutralna pavlakaPriprema:Potopiti vrganj u vodu, da odstoji nekih 20 minuta.Propržiti šalot na malo putera, dodati proceđene vrganje, iseckane na nepravilne delove, naliti bujonom, dodati so, biber, majčinu dušicu, dodati i vodu u kojoj je stajao vrganj. Kada se redukuje, dodati neutralnu pavlaku, sve u blenderu izmiksati, procediti i servirati kao sos.Aćeto sosSastojci:250 ml balzamiko sirćeta1-2 kašike medaMajčina dušicaStaviti sve u šerpicu, redukovati do željene gustine.Špecle3 jaja1 žumanceSo300 gr oštrog brašnaVodaSeckani peršunPriprema:U posudi umutiti jaja i žumance, dodati brašno, so seckani peršun i vodu dok se ne dobije gusta smesa.U šerpu staviti vodu kada ključa, kroz rupičastu kutlaču lagano propuštati testo kako bi se formirale špecle. Kuvati 3 min. Procediti, dovršiti ih u redukovanom bujonu i dodati narendani parmezan.6 svežih sotiranih smrčkovaZa dekoraciju livadsko bilje: mrtva kopriva, latice bele rade
Suvidirana rolnica fazana punjena dunjom - po recepturi finalistkinje "MasterChef Srbija"
Predstavljamo vam recept za glavno jelo koje je Teodora Spasojević poslužila sudijama u drugoj finalnoj epizodi "MasterChef Srbija".
Foto: Prva TV Printcreen
27.6.2025.|22:00
Izvor: prva.rs
Podeli:
Vrati se na vest