Kurtijev čovek uhapšen u Bugarskoj zbog trgovine ljudima

Šef KRU "Đakovica" Hasan Krasnići uhapšen je u Bugarskoj, po međunarodnoj poternici koju je raspisala italijanska policija zbog sumnje da je trgovao ljudima.

Izvor: Novosti
Podeli
EPA-EFE/ARBEN LLAPASHTICA
EPA-EFE/ARBEN LLAPASHTICA

Hapšenje Krasnićija izvršeno je već 19. februara 2024. godine, prenosi onlajn list Reporteri.net. Bugarske vlasti su ga uhvatile pri ulasku u Bugarsku, dok je sa porodicom putovao na odmor.

To je zato što se ispostavilo da je bivši kandidat LVV-a za Skupštinu opštine Đakovica bio na međunarodnoj poternici od strane Italije zbog trgovine ljudima, prenosi onlajn list Reporteri.net sa svojim izvorima.

Bugarski okružni sud odredio mu je 22. februara 2024. pritvor do odluke o zahtevu italijanskih vlasti za njegovo izručenje Italiji. Sumnja se da je Krasnići, koji takođe poseduje preduzeće za prevoz putnika autobusom iz Đakovice u evropske zemlje, osumnjičen da je preko njega prokrijumčario ljude sa falsifikovanim dokumentima.

List je pitao tzv. Ministarstvo spoljnih poslova Kosova i druge bezbednosne organe o ovom hapšenju, ali do trenutka objavljivanja teksta nije dao odgovor da potvrdi slučaj.

Hasan Krasniki, tri meseca nakon što kao kandidat Pokreta Samoopredeljenje za poslanika u Opštini Đakovica nije dobio dovoljno glasova da bude izabran za poslanika, Vlada Kosova ga je u januaru 2022. imenovala za šefa Regionalnog vodovodnog preduzeća. Zakon o javnim preduzećima predviđa da visoki funkcioneri javnih preduzeća moraju biti nezavisni, odnosno da nemaju političke angažmane u poslednjih 36 meseci.

Međutim, od 2014. do 2017. Krasnići je bio jedan mandat u Skupštini u Đakovici iz redova stranke Alternativa – stranke šefa poslaničke grupe LVV Mimoze Kusari-Lila. Ali, kao 2021. sa LVV-om, 2017. sa Alternativom nije uspeo da ponovo bude izabran za poslanika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 42 idi na stranu