Nova pomoć palestinskom narodu: Novac, pelene i hrana od Slovenije

Slovenija će uputiti 500.000 evra Agenciji Ujedinjenih nacija za pomoć i rad palestinskim izbeglicama (UNRWA), saopštila je danas slovenačka vlada.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA/MOHAMMED SABER
EPA/MOHAMMED SABER

Slovenija će, takođe, poslati humanitarnu pomoć, procenjenu na 434.105 evra, palestinskom civilnom stanovništvu, prenela je STA.

Odluka slovenačke vlade da nastavi sa finansiranjem UNRWA došla je kao odgovor na poziv generalnog sekretara UN Antonia Gutereša za nastavak finansiranja.

Nedostatak sredstava UNRWA predstavlja rizik za potpuni kolaps humanitarnog sistema u Gazi, kao i na Zapadnoj obali i u izbegličkim kampovima u Jordanu, Libanu i Siriji, saopštila je slovenačka vlada.

Slovenija će prvi put poslati humanitarnu pomoć palestinskom civilnom stanovništvu, koju će avionom slovenačkih oružanih snaga dostaviti humanitarnoj organizaciji u Jordanu, saopštila je slovenačka vlada.

Pomoć će stići iz zaliha Oružanih snaga Slovenije i Uprave za civilnu zaštitu i pomoć u katastrofama, saopštila je vlada i dodala da će Slovenija poslati 10.560 suvih dnevnih obroka, 2.500 ćebadi i 1.000 prostirki.

Slovenački Karitas će donirati mleko u prahu, a Crveni krst pelene i hranu za bebe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 695 idi na stranu