Radnica pošte dobila otkaz: Evo šta je uradila

Poštarka Tamara iz Hrvatske dobila je otkaz jer nije na vreme uručivala pošiljke, prenosi portal Danica.

Izvor: index.hr
Podeli
Foto: Shutterstock/Africa Studio
Foto: Shutterstock/Africa Studio

Za neke preporučene ona je falsifikovala potpise kao da ih je uručila.

Otkazu koji joj je nakon interne kontrole uručila Hrvatska pošta protivili su se Radničko veće HP-a i Hrvatski sindikat pošte tvrdeći kako je reč o nezakonitoj odluci jer to nije bila naročita povreda iz radnog odnosa. Na kraju je sve završilo na sudu.

Poštarku je Hrvatska pošta teretila da nije na vreme dostavila čak 580 običnih poštanskih pošiljaka i tri knjižene preporučene pošiljke za opštinske sudove.

Falsifikovala potpise

Za te preporučene pošiljke je "falsifikovala podatke o uručenju na način da je priznanice lično potpisala umesto primaoca i vratila pošiljatelju, a pošiljke nije uručila primaocima, već ih je držala u radnom stolu".

Kad je reč o preporučenim pošljikama za sud, poštarka se opravdavala da ima takav dogovor sa korisnicima, da potpiše prijem umesto njih. Ali, u HP-u su ustanovili kako je reč o falsifikovanju potpisa. Osim toga, ustanovili su kako neke pošiljke nisu bile uručene po 15-ak dana.

Poštarka se žalila na previše posla jer su joj u rejon za koji je zadužena dodali još neke ulice, pa nije stigla sve na vreme da uruči. Rekla je i kako mnogi poštari zbog toga daju otkaz.

Mora da plati 500 evra sudskih troškova

U Radničkom savetu HP-a naveli su kako "radnica nije iz loše namere počinila povrede koje joj se stavljaju na teret, niti je u celosti odgovorna za prekoračenje roka za uručenje spornih pošiljaka".

"To je prvenstveno posledica lošeg upravljanja divizije pošte te je došlo do propusta u organizaciji rada od strane sektora dostave, zbog čega ne postoji isključiva odgovornost radnice", ističu u Radničkom savetu.

Ali, sudija je ovih dana odbacila tužbu poštarke, i potvrdila da je odluka HP-a o otkazu donesena zakonito. Poštarki je naložila i da HP-u podmiri 500 evra troškova postupka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 64 idi na stranu