Sprema se zamena Zelenskog?

Zapadne zemlje sve više razgovaraju da treba zameniti sadašnjeg predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog, prenose ruski mediji.

Izvor: Sputnjik
Podeli
Tanjug/AP Photo/Efrem Lukatsky, File
Tanjug/AP Photo/Efrem Lukatsky, File

Kako se navodi u saopštenju direktora Spoljno-obaveštajne službe (SVR) Ruske Federacije Sergeja Nariškina, spoljna obaveštajna služba dobija pouzdane informacije da visoki zvaničnici vodećih zapadnih zemalja sve više međusobno razgovaraju o potrebi zamene aktuelnog predsednika Ukrajine.

Među razlozima za moguću zamenu Zelenskog su njegova “beskrajna grubost“ i gubitak sposobnosti za manevrisanje u sukobu sa Rusijom.

“Među razlozima su i neispunjena obećanja Zelenskog da će pobediti Rusiju na bojnom polju, i beskrajni bezobrazluk ukrajinskog predsednika u ophođenju sa stranim partnerima, i bezgranični nepotizam i korupcija u Ukrajini, čije razmere šokiraju čak i zapadne političare koji su stručnjaci za to. Ali najvažnije je da je Zelenski izgubio sposobnost manevrisanja u sukobu sa Rusijom u interesu Vašingtona i saveznika“, istakao je on, a prenosi ruski portal Sputnjik.

On takođe smatra da je Zelenski otišao predaleko u stvaranju imidža beskompromisnog pobornika rata sa Ruskom Federacijom.

Prema rečima direktora Spoljne obaveštajne službe, Zapad razmatra Zalužnog, Jermaka, Arestoviča i Klička kao moguće zamene za Zelenskog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 684 idi na stranu