Halevi otkrio: Opkoljeni su, prelazimo na treću fazu operacije

Izraelska vojska opkolila je grad Kan Junis na jugu Pojasa Gaze, izjavio je danas načelnik Generalštaba Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) Herci Halevi.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

On je istakao da je IDF prešao u "treću fazu" kopnene operacije.

"Nakon 60 dana od početka rata, naše snage okružuju područje Kan Junisa u južnoj Gazi", rekao je Halevi na konferenciji za novinare, a prenosi Tajms of Izrael.

On je ocenio da su pogrešili svi koji su mislili da IDF neće znati kako da nastavi borbe nakon isteka primirja. "Hamas to snažno oseća", naveo je Halevi i rekao da je veliki broj operativaca, uključujući komandanata, eliminisan u proteklih nekoliko dana.

On je dodao da je IDF prešao "u treću fazu" kopnene operacije. "Zauzeli smo mnoga uporišta Hamasa u severnoj Gazi, a sada delujemo protiv njegovih uporišta na jugu", naveo je Halevi. dodao je.

Halevi je istakao i da je izraelska vojska unapred znala da će Hezbolah nastaviti napade na sever Izraela nakon isteka jednonedeljnog primirja sa Hamasom.

On je dodao da Izrael čini sve što može da vrati taoce i da se nastavljaju operacije na severu Pojasa gaze, g Iako je fokus vojske i dalje na pojasu Gaze, on kaže da se operacije nastavljaju na severu, gde su neprijateljstva takođe nastavljena otkako je u petak okončano jednonedeljno primirje.

Kada je reč o Zapadnoj obali, Halevi je rekao da je vojska postigla veliki uspeh u borbi protiv terora. On je dodao da je više od 1.200 pripadnika Hamasa uhapšeno, a da su "mnogi drugi koji su planirali napade ili su ih izveli" ubijeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 684 idi na stranu