Brnabić: Teza da je Vučić kriv zato što Miketić šmrče kokain je novi nivo ludila opozicije

Predsednica Vlade Srbije Ane Brnabić upitana je da prokomentariše snimak Đorđa Miketića na kome navodno konzumira narkotike.

Izvor: B92
Podeli
FOTO TANJUG/ VLADA REPUBIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIĆ/ nr
FOTO TANJUG/ VLADA REPUBIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIĆ/ nr

Brnabić je izjavila je da joj nije jasno kako je Đorđe Miketić koji šmrče kokain pristojna Srbija i borac protiv nasilja, a Aleksandar Vučić, koji radi od jutra do mraka, loš.

Ona je gostujući u Nacionalnom dnevniku televizije Pink istakla da je Đorđe Miketić svojevoljno konzumirao kokain i snimao eksplicitne scene, te da za to ne može biti odgovoran predsednik Srbije.

"Ja se nisam do sada oglašavala o ovoj temi, ali zaista mislim da je sve otišlo predaleko. Znam i svesna sam da je Aleksandar Vučić dežurni krivac za sve. Od toga da je pretoplo i svima nam je vruće, kriv je za oluje, kriv je kad izgube Zvezda ili Partizan. Ali ovo je ipak novi nivo. Kada čujem od tajkunskih medija i Đilasove opozicije da je Aleksandar Vučić kriv za snimak koji je gospodin Miketić sam napravio sa svojim društvom... Pa čekajte. Ja ne ulazim u to zašto se on snimao, to je radio sam. Sam je uzimao drogu i sam kaže da će to platiti poslaničkom platom, što je novac svih građana Srbije pošto je primao platu iz budžeta. I za to je kriv Aleksandar Vučić? On je kriv što Đorđe Miketić konzumira drogu? A Đorđe Miketić je borac protiv nasilja, koji je dobar i žrtva? Izvinite, ali to je stvarno za ludnicu“, navela je Brnabić.

Ona je upitala javnost šta bi se desilo da je u javnost procureo onakav video kakav je sam snimao Đorđe Miketić.

"Zamislite da se pojavio snimak nekoga od nas. Da se bavio tom vrstom egzibicionizma, sam se snimao dok radi te radnje. Da li bi neko od nas optužio Bezbednosno informativnu agenciju ili predsednika države? Pa dajte molim vas. Oni su za normalnu Srbiju, oni koji sami konzumiraju narkotike i to snimaju, a mi smo krivi zbog toga? Aleksandar Vučić, koji radi od jutra do sutra je loš, a Đorđe Miketić koji šmrče kokain je dobar i pošten, borac protiv nasilja? Ovo je najnoviji nivo ludila, zaista. Što se ostalih stvari na tom snimku tiče, neka čovekradi šta god hoće, ima pravo, njegova stvar. Samo zaista, ako se već sam snima dok to radi, što se na snimku i vidi, za to nikako ne može biti kriv Aleksandar Vučić“, navela je premijerka.

Brnabić je rekla da su sve pomoći koje država daje građanima značajne finansijski, ali da imaju i funkciju širenja optimizma i brige o ljudima.

"Sve ove pomoći su izuzetno važne. Kada smo na inicijativu predsednika Aleksandra Vučića počeli da dajemo ovakve vrste pomoći penzionerima tokom pandemije korona virusa, sećam se da je on rekao da to nije toliko važno finansijski, koliko je važno da svi ti ljudi vide da država brine, da im ukazuje pažnju, da je država stabilna i da može. Danas sam gledala podatke za kraj novembra, naš javni dug je 51,5 procenata. Mi smo stabilna zemlja i to je odgovor za sve kritičare koji kažu da će ovo koštati sve građane, da će naši unuci plaćati naše dugove i tako dalje. Država ovim pokazuje da može, daje ljudima optimizam i pokazaćemo da možemo još bolje“, rekla je ona.

Predsednica Vlade je izjavila i da je država počela da sprovodi u delo dogovor sapoljoprivrednicima te da je to još jedan dokaz da Vlada Srbije ispunjava svoja obećanja.

"Sve o čemu smo sa poljoprivrednicima razgovarali već je pokrenuto, Jučesmo usvojili zaključak na Vladi da poljoprivrednici na pumpama mogu sipati 400 litara goriva, a to će ih na kraju koštati 129 dinara po litru. To je njima značilo, skraćivalo im je vreme i mi smo to uradili, ispunili smo naše obećanje. U sredu je bio prvi sastanak radne grupe, gde se radi na mnogim pitnajima i to obećanje smo ispunili. Sa svima njima sam u kontaktu i svi su zadovoljni. Sve što je Vlada obećala, ona će i ispuniti“, izjavila je premijerka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 91 idi na stranu