Umalo sudar putničkih vozova u Zemunu; Potvrđeno za B92.net: Ponovo uspostavljen saobraćaj

Na pruzi Beograd-Novi Sad jutros oko 10 sati umalo je došlo do sudara dva voza.

Izvor: B92, Kurir
Podeli
Ilustracija: Michael Derrer Fuchs/Shutterstock
Ilustracija: Michael Derrer Fuchs/Shutterstock

Zbog toga je železnički saobraćaj bio obustavljen, ali je ponovo uspostavljen već u 11:28 časova, rekli su za B92.net u Centru za informacije preduzeća "Srbija voz".

Zahvaljujući brzoj, prisebnoj i profesionalnoj reakciji dispečera telekomande u stanici Beograd Centar, danas, 19. septembra 2023. godine, u 9.15 sati izbegnut je sudar dva putnička voza u železničkoj stanici Zemun.

Dispečer u novom Telekomandnom centru u železničkoj stanici Beograd Centar, iz koga se prati saobraćaj vozova na pruzi Beograd Centar–Novi Sad, reagovao je odgovorno i pravovremeno, nakon što je na monitorima za praćenje saobraćaja odmah registrovan položaj vozova.

On je naložio da se u Centru za daljinsko upravljanje isključi napon u kontaktnoj mreži na tom delu pruge, što je odmah i učinjeno i na taj način su se vozovi zaustavili.

Putnički voz koji je iz Bara saobraćao za Beograd Centar ulazio je na deveti kolosek u železničkoj stanici Zemun.

U isto vreme, prema prvim informacijama sa lica mesta, Regio voz koji je iz Novog Sada saobraćao ka Beograd Centru krenuo je sa osmog koloseka i bez odobrenja prošao izlazni signal koji je zabranjivao dalju vožnju.

Oba voza su blagovremeno zaustavljena, sudar je izbegnut, nema povređenih i nema nikakve materijalne štete.

"Vozovi su se zaustavili na dvadesetak metara jedan od drugog. Putnici su bili baš uplašeni jer je bilo i mnogo dece, a bila bi ogromna tragedija da nisu uspeli da se zaustave na vreme", rekao je jedan od putnika, prenosi Kurir.

Na licu mesta je železnička komisija za isleđenje vanrednih događaja, koja treba da istraži sve detalje ovog događaja. Posle završene istrage biće pokrenuti postupci, po zakonu, protiv onih čija odgovornost bude utvrđena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 73 idi na stranu