Odgovor premijerke opoziciji: Nije tačno. I vi to znate. Odmah smo reagovali

Nastavljena posebna sednica Skupštine Srbije na kojoj se raspravlja o izveštaju Vlade Srbije o bezbednosti u zemlji nakon dva masakra koja su se dogodila.

Izvor: B92
Podeli
FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ
FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Radmila Vasić iz Dveri optužila je danas premijerku da ignoriše roditelje dece iz Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, te da se sa njima dopisuje posredstvom medija.

Ona je apelovala na im se na zahteve odgovori, iako je predsednik Saveta roditelja OŠ "Vladislav Ribnikar" javno govorio o sastanku sa predstavnicima vlasti povodom zahteva roditelja.

Predsednica Vlade Ana Brnabić odmah je reagovala i apelovala na poslanike da ne koriste tragedije u političke svrhe. "Žao mi je što ovako počinjemo i ovaj dan u
skupštini, politizacijom tragedije. Nemojte da se igrate osećajima tih poriodica, molim vas nemojte. Zašto to radite? Kako miliste da se roditelji osećaju kada čuju
to, a i vi znate da je to neistina? Dokle ćemo da tonemo, dokle? Postoje stvari koje su iznad politike“, poručila je Brnabić.

Predsednica Vlade je rekla da ne želi da ulazi u detalje razgovora sa predsednikom Saveta roditelja OŠ "Vladislav Ribnikar", ali je istakla da i sama poslanica zna da ne govori istinu.

"Mi smo u stalnom kontaktu sa tim porodicama. Odmah smo odgovorili na te zahteve, isti dan kada su ih dostavili sam imala sastanak sa predsednikom saveta roditeljia. Danas ponovo imamo sastanak, ministarke su bile u školi za vikend. Nemojte da koristite ove situacije za političke obračune, ja vas evo po ko zna koji put molim, jer to jednostavno nije ljudski", kaže premijerka.

Članica Dveri optužila je Vladu da traži rupe u zakonu kako neko ne bi odgovarao, na šta je premijerka takođe odgovorila. "Kažete nam - nemojte da tražite rupe u zakonu da krivci ne bi odgovarali? Pa ko to radi? Kada je predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da maloletni počinilac masakra belog dana neće videti, onda su se javili neki koji se brinu o njegovim ljudskim pravima. Ja vas molim, nemojte to da radite, to je stvaranje haosa i panike“, poručila je Brnabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 102 idi na stranu