Policija Crne Gore pronašla izborni materijal i kopije ličnih karata

Podgorica -- Crnogorska policija je večeras sprovela akcije na više lokacija u cilju sprečavanju zloupotreba u susret predsedničkim izborima, koji se održavaju sutra.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/BORIS PEJOVIC
EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Kako prenosi RTCG, podgorička policija je u jednom od pretresa našla izborni materijal s imenima i oznakama, dok su u drugom pronašli biračke spiskove i kopije ličnih karata.

Nakon medijskijh informacija ovoj akciji, Uprava policije oglasila se i zvanično.

"Policija Crne Gore je u saradnji sa državnim tužilaštvima, u više gradova sprovela aktivnosti na otkrivanju i sprečavanju potencijalnih krivičnih djela u vezi zloupotrebe izbornog procesa, te su izvršeni pretresi na više lokacija i prikupljena obavještenja od više lica," navedeno je u objavi na Tviteru.

Policija Crne Gore apeluje na sve učesnike izbornog procesa da se pridržavaju zakona i na taj način doprinesu demokratskim uslovima za održavanje slobodnih izbora.

Takođe upozorava da će "sva lica, bez izuzetka, za koja se utvrdi da su izvršila krivična dela protiv izbornih prava biti procesuirana", navedeno je u saopštenju.

Građani će sutra birati između dva kandidata koja su osvojila najviše glasova u prvom krugu glasanja, aktuelnog šefa države i lidera DPS-a Mila Đukanovića i predsednika Pokreta Evropa sad Jakova Milatovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 67 idi na stranu